Sort skærm på vej til ca. 50.000 husstande

Omkring 53.000 danske husstande ventes at gå ind i november uden signaler på tv-apparatet som følge af nedlukning af det analoge tv-signal.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sort skærm på vej til tv-apparatet i 53.000 husstande. Sådan lyder vurderingen fra Sekretariatet for det nye Tv-signal blot 14 dage før lukningen af det analoge tv-signal.

- Det er vores bedste skøn, og det svarer sådan set til det, vi hele tiden har vurderet, siger Henrik Vejlgaard, chef for sekretariatet.

Pr. 1. oktober lød vurderingen, at 160.000 husstande fortsat ikke var klar til de nye tv-tider - og netop nu er vurderingen, at det gælder for 120.000 husstande.

Vurderingen fra tv-sekretariatet bygger på modeller for, hvordan folk reagerer i den type situationer. Op til den konkrete dato, 1. november, vil kurven for dem, der får tingene bragt i orden, stige stejlt.

- Det var også det billede, vi så, da man i Sverige gik over til digitalt tv, siger Henrik Vejlgaard.

Han peger på, at der blandt dem, der ikke bliver tv-klar, er en del, som vælger ikke at blive det - men som rent faktisk godt ved, at tv-signalet står over for en lukning.

Ifølge tal fra tv-sekretariatet er omkring 94 procent af danskerne blevet klar over den forestående lukning. 79 procent ved, om de er berørt af lukningen - og 9 ud af 10 berørte har viden nok til at beslutte sig for en løsning på problemet.

Lukningen af det analoge tv-signal får primært betydning for tv-seere, der henter kanalerne ned med en antenne på husets tag.

De skal enten købe et nyt tv eller indkøbe en digital boks til det nuværende tv.

/ritzau/