Sony-hackere kaster sig over Nintendo

Producenten af den populære Wii-konsol afviser, at kundedata skulle være stjålet i søndagens angreb. Samme hackergruppe, som for en måned siden lagde Sony ned, tager ansvaret.

Foto: YURIKO NAKAO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søndag skete det igen. Kun en måned efter at hackergruppen Lulz Security stjal kundedata fra elektronikgiganten Sonys Playstation-servere har et nyt japansk selskab været under angreb. Denne gang er det Nintendo, som har haft ubudne gæster på dets servere. Det skriver Wall Street Journal.

Mens angrebet på Sony i slutningen af marts betød, at selskabet måtte lukke adgangen til dets Playstation-site, idet det frygtede, at over 70 millioner brugeres data kunne være stjålet, så slap Nintendo tilsyneladende lettere fra søndagens angreb.

Nintendo, der bl.a. står bag den storsælgende Wii-spillelkonsol, bekræfter, at det har været under angreb, men siger samtidig, at den server, der blev hacket, ikke indeholdte data om kunder. Det lader dog til, at selskabet endnu ikke har det fulde overblik.

”Der har ikke været tredjepartsofre,” siger Nintendo-talsmanden Ken Toyoda ifølge BBC og tilføjer: ”Men det er et faktum, at der har været et muligt hackerangreb.”

Angrebet blev offentligt kendt, da hackergruppen offentliggjorde Nintendo-filer på internettet, som angiveligt stammer fra angrebet.

På det seneste har hackerhistorier flere gange skabt forsidehistorier på verdens nyhedsmedier. Størst var angrebet på Sony, der efterfølgende måtte gå ud og undskylde over for brugerne offentligt og love, at det ville stramme op på sikkerheden.

Derudover har Google også været ude og fortælle, at en række af dets Gmail-konti atter har været under angreb. Her har angrebet tilsyneladende været målrettet kinesiske dissidenters mailkonti.