Sony Ericsson-salg redder Ericsson

Salget af mobilproducenten trækker væsentlig op i regnskabet hos den svenske koncern, der presses på sit største forretningsområde.

Ericsson-koncernens topchef, Hans Vestberg, redder regnskabet i land gennem salget af halvparten i Sony Ericsson. Arkivfoto: Steve Marcus, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere

Salget af mobilproducenten Sony Ericsson til japanske Sony var med til fordoble nettooverskuddet hos den svenske mobiludstyrsgigant Ericsson, som dog mister omsætning på sit største forretningsområde.

Ericssons kvartalsregnskab kom onsdag morgen og var, som det blev beskrevet i svenske aviser, »en blandet kompot«.

Omsætningen i Ericssons største forretningsområde, netværk, faldt og landede på 27,3 milliarder svenske kroner mod sidste års 33,2 milliarder. Sammenlagt sikrede koncernen sig dog et resultat før skat på 9,1 milliarder kroner. Heraf kommer de 7,7 milliarder imidlertid fra salget af Ericssons halvpart i Sony Ericsson til Sony - en aftale, som blev offentliggjort 27. oktober, men hvor pengene fra den japanske samarbejdspartner først kom hjem i første kvartal.

Til gengæld har chipproducenten ST-Ericsson, som Ericsson ejer halvdelen af, haft et skuffende negativt første kvartal, som trækker Ericsson-regnskabet nedad. ST-Ericsson meddelte tidligere på ugen, at der skal fyres omkring 1.700 ansatte efter det store underskud.

Ericsson, som har Hans Vestberg i chefstolen, er verdens største producent af mobiludstyr og et af Sveriges store teknologiikoner.