1.700 fyres i ST Ericsson

Gigantisk tab udløser stor fyringsrunde i Ericsson-selskab. Afdelingen i Lund klarer dog frisag.

Ericsson-koncernens topchef, Hans Vestberg, fremviser en 4G-/LTE-chip fra ST-Ericsson under sin hovedtale på 2012-udgaven af verdens største forbrugerelektronikmesse, Consumer Electronics Show, i Las Vegas, USA i januar. Arkivfoto: Steve Marcus, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere

1.700 mister jobbet i det gældsplagede, svenske elektronikselskab ST-Ericsson, som er en del af den verdensomspændende Ericsson-koncern.

ST-Ericsson, der producer mobilchips, måtte for første kvartal notere sig et tab på 1,7 milliarder kroner - dobbelt så meget som for et år siden.

Derfor skal der spares omkring 1,8 milliarder kroner, hvilket koster 1.700 stillinger. Det står klart, at ST-Ericssons afdeling i Lund i Sverige ikke rammes af fyringsrunden, men det fremgår ikke, hvor i verden stillingerne nedlægges.

En vigtig brik i Ericsson-koncernen

Ericsson-koncernens topchef, Hans Vestberg, sagde i et interview med Berlingske Business i januar, at ST-Ericsson er en vigtig del af koncernen i modsætning til mobilproducenten Sony Ericsson, som Ericsson i efteråret solgte sin andel i.

»Derimod er det fortsat meget vigtigere end telefonerne at have det, der er indeni, så man sikrer, at telefonerne fungerer godt på mobilnettene,« sagde Hans Vestberg om ST.Ericssons fremtid.

ST-Ericsson blev oprettet i februar 2009 som et fællesejet selskab mellem Ericsson og schweiziske STMicroelectronics, som hver ejer 50 procent.