Solar fik vækst i top og bund

Både omsætning og overskud gik frem hos el- og vvs-grossisten Solar.

Den danske el- og VVS-grossistvirksomhed, Solar, præsenterede torsdag et regnskab for første halvår 2007, der viste en omsætningsstigning på 30 pct. til 653 mio. euro (ca. 4,8 mia. kr.). Og ud af det kom et resultat før skat på 29 mio. euro (ca. 215 mio. kr.), hvilket er en stigning på12 pct.

- Vi er meget tilfredse med den organiske vækst, der er bredt funderet. Og vi tror på, at udviklingen og væksten fortsætter på vores primære markeder, som er Danmark, Sverige, Norge og Holland. Selvom boligbyggeriet er gået lidt i stå i Danmark, har vi kunne kompensere ved, at der er en god vækst i erhvervsbyggeriet, siger administrerende direktør Flemming H. Tomdrup til RB-Børsen.

Han peger på, at opbremsningen og de stigende priser på råverer har kostet ca. 1 pct. af væksten, men at virksomheden fortsat ser gode muligheder på alle de markeder, hvor den er tilstede.

- Der er ingen ændringer i vores strategi eller mål, men vi kan konstatere, at der har været stor vækst i udlandet. Blandt andet Norge og Polen. Men succes og fortsat vækst i Polen afhænger meget af, om vi kan lykkes med at finde ordentlige medarbejdere. Det er ikke nemt, da mange nemlig har forladt landet, for at arbejde i Vesteuropa, siger han.

Trods problemer med at finde dygtige folk vil direktøren ikke udelukke, at udvide forretningen til nye markeder.

- Vores kunder udvider jo deres forretningsområer, og jeg kan absolut ikke udelukke, at vi følger dem ind på disse markeder. Også hvis det er Østeuropa, fortæller Flemming H. Tomdrup.

RB-Børsen