Slagtilbud på gulpladebiler

Store lagre trækker de tungere firehjulstrækkere ned på næsten samme prisniveau som før afgiftsreformen.

Op til 47.000 kr. på en stor firehjulstrækker på gule plader. Så store er besparelserne på de gulpladebiler, som med over to tons totalvægt er steget markant i pris efter regeringens omlægning af registreringsafgifterne. De første bilfirmaer har meldt sig med slagtilbud på store firehjulstrækkere. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Udviklingen er udløst af store lagre af biler, som var bestilt, længe før afgiftsreformen blev bebudet. Brancheorganisationen De Danske Bilimportører anslår, at op mod 30.000 biler på vej til landet bliver ramt af afgiftsforhøjelserne. Med en anslået gennemsnitlig rabat på 10.000 kr. pr. bil svarer det til et tab på 300 mio. kr. Derfor er bilimportørernes adm. direktør, Bent Mikkelsen, ikke overrasket over, at de første bilfirmaer nu har meldt sig med prisnedsættelser.

- Man vælger en løsning, hvor man sætter priserne ned for at få bilerne solgt frem for at have dem stående på lager gennem måneder og år.

Bent Mikkelsen mener derimod ikke, at vi kommer til at se en priskrig, hvor bilimportørerne underbyder hinanden for at få bilerne rullet ud af salgslokalerne.

- Kunderne vil ikke opleve nedsættelserne som en priskrig. For bilerne koster udadtil det samme, som de gjorde for tre måneder siden før afgiftsreformen. Nu er det bare en pris, som sikrer, at bilerne ikke er helt uinteressante for kunderne.

En af de aktører, som har valgt at sætte priserne ned, er Suzuki Bilimport, der har omkring 1.300 varevogne af typen Grand Vitara stående rundt om i Danmark eller på vej hertil. Netop denne model var blandt de absolut mest solgte biler på gule plader før afgiftsreformen.

- Vi har reelt to muligheder - at sælge dem til en skarpere pris eller have dem stående i meget lang tid. Her har vi altså valgt det første, forklarer Stig Jensen, direktør for salg og marketing hos Suzuki Bilimport til Jyllands-Posten.

Det betyder, at en Suzuki Grand Vitara, som efter afgiftsreformen skulle være steget med mellem 30.000 og 36.000 kr., reelt kun stiger med 10.000 kr. for den billigste model til 175.000 kr. inkl. moms.