Skuffelse til Genmab: Partner dropper videre studier med kræftmiddel

Fondsbørsens darling gennem de sidste par år, Genmab, står til en skidt dag på børsen, efter at selskabets partner torsdag aften besluttede ikke at gå videre med forsøg med Genmabs kræftmidel Darzalex til behandling af visse typer af lymfekræft.

Foto: Erik Refner. Genmabs topchef Jan van de Winkel
Læs mere
Fold sammen

Genmabs amerikanske partner Janssen Biotech har besluttet ikke at indlede anden del af fase II-studiet med Genmabs kræftmiddel Darzalex (daratumumab) til behandling af visse typer lymfekræft. De foreløbige studier har simpelthen ikke levet op til forventningerne.

»Selvom vi havde håbet, at daratumumab som monoterapi potentielt kunne udgøre en ny behandlingsmulighed for patienter med NHL med et stort udækket behandlingsbehov, var den observerede præliminære aktivitetsprofil ikke tilstrækkelig til at fortsætte studiet,« skriver Genmabs topchef Han van de Winkel i en meddelelse til fondbørsen.

Han understreger, at beslutningen ikke påvirker andre igangværende eller planlagte studier med daratumumab til en andre række indikationer, herunder myelomatose og andre blodkræftformer såsom NK/T-celle lymfom og myelodysplastisk syndrom, samt i solide tumorer.