Skoleskibet "Danmark" kæmper for sin jordomrejse

Nyt initiativ slår to fluer med ét smæk: Skoleskibet "Danmark" kan sejle jorden rundt og samtidig sikre elever til skibsofficersstudiet, der er hårdt trængt.

Selv om det har været op ad bakke, er tanken om at sende skoleskibet "Danmark" på jordomsejling ikke opgivet. Et nyt initiativ vil kunne sikre jordomsejlingen og samtidig skaffe flere studerende til den hårdt trængte skibsofficersuddannelse, fortæller direktør på MARTEC, Erik Møller:

- Vi vil oprette en HF Søfartsuddannelse, hvor eleverne bliver skræddersyet til at gå videre på skibsofficersuddannelsen. Det vil sikre fødekæden til studiet og vil kunne være med til at løse branchens problemer med at rekruttere studerende, siger Erik Møller til Ritzau.

Skibsofficererne bliver uddannet på Svendborg Internationale Maritime Academy (SIMAC). Direktør på SIMAC Torben Jessen jubler over det nye initiativ.

- Som den er tilrettelagt vil der være en rigtig god bund at gå videre på for den enkelte. Det er et godt initiativ. Vi har ikke råd til at lade være, intet må ligge uprøvet hen, siger Torben Jessen.

/ritzau/