Skattebesparelser driver mulig fusion af medicinalgiganter

Medicinalgiganten Pfizer forfølger en overtagelse af irske Allergan blandt andet for at spare amerikansk selskabsskat.

Foto: SPENCER PLATT. Pfizers topchef, Ian Reed, var torsdag ikke ligefrem undskyldende over for selskabets ønske om en reduktion af skattebetalingen. Han mener således, at de amerikanske selskabsskatter har sat selskabet tilbage i forhold til udenlandske rivaler.
Læs mere
Fold sammen

Handlen, der har en værdi på over 100 mia. dollar, vil potentielt flytte Pfizers skattebetaling fra USA til Irland. Fusionen er således et bevis på, at politiske tiltag fra Washington for at undgå lignende fusioner har været forgæves lyder det.

Det skriver Wall Street Journal.

Pfizers topchef, Ian Reed, var torsdag ikke ligefrem undskyldende over for selskabets ønske om en reduktion af skattebetalingen. Han mener således, at de amerikanske selskabsskatter har sat selskabet tilbage i forhold til udenlandske rivaler.

- Vi kæmper med en hånd bundet på ryggen. Vi gør, hvad der er nødvendigt for at sikre, at vi fortsat kan innovere, siger Ian Reed, der ikke ville kommentere på det mulige opkøb, til Wall Street Journal.

Pfizers skatteprocent lå i 2014 på 25,5, hvorimod Allergan, der blandt andet producerer botox, i Irland havde en skatteprocent på 4,8.

Fusionen sætter yderligere fut i debatten om unddragelse af selskabsskat i USA, hvor præsidentkandidater i både den demokratiske og republikanske lejr vil lave tiltag, der skal sikre, at tendensen med at flytte selskaber ud af landet stopper.