Medicinal-selskaber går sammen om bekæmpelse af demens

Fonden er den første af sin art, og målet er at kunne komme med en effektiv behandling mod sygdommen inden 2025.

Foto: ANDREW KELLY. Glaxosmithkline og fem andre store medicinalselskaber, deriblandt Pfizer og Johnson & Johnson, opretter i samarbejde med den britiske regering en global fond, der skal være med til at bekæmpe demens.
Læs mere
Fold sammen

Glaxosmithkline og fem andre store medicinalselskaber, deriblandt Pfizer og Johnson & Johnson, opretter i samarbejde med den britiske regering en global fond, der skal være med til at bekæmpe demens. Fonden er den første af sin art, og målet er at kunne komme med en effektiv behandling mod sygdommen inden 2025.

Det skriver den britiske avis the Guardian.

Mange af de store medicinalselskaber har de senere år nedprioriteret forskning i neuroscience og dermed demens, da det er mere risikabelt og dyrere at forske i end andre områder. Med det nye initiativ rejser selskaberne dog 100 mio. dollar i fonden, der primært skal fokusere på behandling i det tidlige stadie af de berygtede sygdomme Parkinsons og Alzheimers.

- Demens er en tikkende bombe, og med globale omkostninger til behandling, der forventes at nå 1000 mia dollar inden 2030, må vi fortsat gøre mere. Forskningen giver i øjeblikket ikke de resultater vi har brug for. Vi har brug for tidlig og nøjagtig diagnose, effektiv behandling og forbedret pleje og støtte for at undgå alvorlige økonomiske og social indvirkning, siger Dennis Gillings, der er en såkaldt udsending til bekæmpelse af demens til the Guardian.

Mere end 40 mio. mennesker lider af demens på verdensplan, hvilket forventes mere end tredoblet inden 2050. Den nuværende medicin på markedet kan hverken kurere eller forhindre sygdommen, blot dæmpe nogle af symptomerne.