Skanska vender underskud til plus

I årets første seks måneder har den danske del af den svenske entreprenørkoncern Skanska haft et fald i omsætningen på 5,5 pct., mens driftsresultatet samtidig er vendt til et beskedent overskud mod et tocifret millionunderskud i 1. halvår 2006.

Der er samtidig indgået langt færre kontrakter, målt på værdi, og det har medført et fald i ordrebeholdningen på hele 26 pct.

For to måneder siden meddelte Skanska, at der fyres 500 medarbejdere frem til næste efterår efter et par år med dårlige økonomiske resultater.

Entreprenørvirksomheden vil fremover satse på byggemarkedet i hovedstaden, og alle bygge- og renoveringsprojekter stoppes i Jylland og på Fyn.

I alt havde koncernen i 1. halvår en omsætning på 1,6 mia. skr. (1,3 mia. kr.) og et driftsoverskud på 6 mio. skr. Det svarer til en indtjeningsmargin på blot 0,4 pct., mens koncernens øvrige markeder ligger med en indtjeningsgrad på minimum 2,6 pct., når der ses bort fra USA Building, der roder ned på 0,9 pct.

Ordrebeholdningen er faldet til 2050 mio. skr. fra 2780 mio. skr. på samme tid året før, mens der i forhold til årsskiftet er tale om en mindre stigning fra 2013 mio. skr.

RB-Børsen.