Skandinavisk tobak har fundet en god cigar

Der er fyrige planer for, at Scandinavian Tobacco Group skal blive verdens førende inden for cigarer. Selskabet har netop været på indkøb i Sydamerika.

Foto: Scanpix/Brian Rasmussen. En cigar skal helst tændes med en fidibus fra traæemballagen eller en tændstik for at at opnå den maksimale nydelse. Cigarer er et nicheprodukt, som Scandinavian Tobacco Company forsøger at vinde markedsandele over.
Læs mere
Fold sammen
Scandinavian Tobacco Group - tidligere kendt som Skandinavisk Tobakskompagni - går ind i det nye år med nyrullede ambitioner. Selskabet har købt to cigarfabrikanter i henholdsvis Danli i Honduras og Esteli i Nicaragua. Sælgerne er familierne Toraño og Olivas. Det skriver dabladet Børsen.

Tobaksselskabet har i mange år gjort sit bedste for at komme til at dominere den indbringende nicheindustri. De to producenter leverer håndrullede cigarer til den amerikanske tobaksproducent CAO, som ST købte i 2007.

”Vi ønskede at sætte os på CAO’s hovedleverandør og få større kapacitet generelt inden for håndrullede cigarer,” siger STs direktør Anders Colding Friis, der ifølge Børsen ikke vil oplyse, hvor meget han har betalt for de virksomheder.

Ifølge Børsen er der dig tale om trecifret millionbeløb. Beløbet kan Scandinavian Tobacco Group finansiere over driften, og selskabet oplever desuden, at de ikke er lige så hårdt ramt af forbrugernes svigtende tillid som andre.

”I disse tider er det ikke det værste tidspunkt at være i tobak. Vi oplever også de urolige tider, men vi er bare ikke så hårdt udsatte, som så mange andre er,” siger Anders Colding Friis.

Scandinavian Tobacco Group er en global virksomhed med dansk hovedsæde, der beskæftiger flere end 10.000 ansatte. Det er moderselskab for en række danske og udenlandske dattervirksomheder inden for produktion og salg af tobaksprodukter samt en gros- og detailsalg af dagligvarer. Samtidig med gruppen er verdens tredjestørste producent af cigarer, er det verdens største inden for pibetobak.