Scorer kassen på kontorkaffe

Vi drikker stadig mere kaffe på jobbet. Men forbruget og valget af kaffetyper er meget forskelligt på reklamebureauer og på værksteder. Det kræver individuelle løsninger, som Merrild Kaffe tjener godt på.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne drikker stadig mere kaffe på kontoret og på cafeerne, og de bruger gerne flere penge på kvalitet og varianter som cappuccino og latte. Til gengæld er den traditionelle filterkaffe, der brygges på kaffemaskiner, klart på tilbagetog

Det mærker de hos Merrild Kaffe – den store amerikansk-ejede kaffeleverandør i Middelbart.

Der er hård priskonkurrence på supermarkedskaffen, som er den traditionelle filterkaffe. Men til kontorerne, værkstederne og kantinerne er der større behov for individuelle løsninger og dem tjener Merrild godt på. Selskabets nettoomsætning i regnskabsåret 2009/10 er stort set uændret på 849 mio. kr., men overskuddet før skat er alligevel næsten fordoblet til 405 mio. kr. i det regnskabsår, der sluttede 30 juni.

Læs også på evb.dk:

Kaffe er det nye sorte guld

Kaffe er slubret uden om krisen

Kaffe giver færre fejl på jobbet

- Kaffemarkedet er i kraftig forandring. Vi drikker mere kaffe på jobbet, og vi er mere kræsne med, hvad vi vil have. Derfor har virksomheder og kantiner behov for individuelle løsninger. Det er ikke det samme kaffe, der drikkes på reklamebureauet som i autoværkstedet. Derfor skal der tit findes specielle løsninger og det marked vi stærke på, siger direktør Jens Sterobo, Merrild Kaffe

Merrild, der lukker sin kaffefabrik i Kolding næste år, fordi det ikke længere kan betale sig at riste kaffe i Danmark, eksporterer til hele Norden og Baltikum med udgangspunkt fra selskabets domicil i Middelfart.

En anden kaffedrik, som er på fremmarch, er instant coffee. Her er Nestlé dog klar markedsleder med over 50 pct. af omsætningen i Danmark. Kraft med Gevalia  og Merrild med Cafe Noir, er langt bagefter.