SAS presset til at sæsonlukke Bangkok-rute

Det skandinaviske flyselskab har ikke den fornødne kapacitet til at flyve sine interkontinentale ruter. Det får konsekvenser for Bangkok-ruten.

Mangel på langdistancefly får SAS til at sæsonlukke en af de helt gamle ruter. Fold sammen
Læs mere
Foto: SCANPIX SWEDEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SAS' satsninger på nye interkontinentale ruter får nu konsekvenser for en af de helt gamle forbindelser. Fra næste sommer vil det skandinaviske flyselskab kun flyve fra København til Bangkok i vinterhalvåret. Det skriver branchesitet Check-in.

Dermed bliver en af SAS' helt klassiske ruter nedprioriteret. Selskabet har fløjet til den thailandske hovedstad siden 1949, men SAS' fokus på lønsomhed betyder, at der bliver skiftet strategi.

Problemet for SAS er, at selskabet ikke har nok af de Airbus A340-300 fly, som det bruger på de lange flyvninger. Nye satsninger på blandt andet ruterne til New York, San Francisco og Shanghai betyder, at kabalen ikke går op, og det har tvunget SAS-ledelsen til at se på indtjeningen, forklarer Simon Pauck Hansen, VP Partners & Intercontinental Network hos SAS.

"København-Bangkok er en rute, hvor der er en mindre andel af forretningsrejsende end andre destinationer. Lønsomheden på Nordamerika er om sommeren bedre end på Bangkok-ruten," siger Simon Pauck Hansen ifølge Check-in.

Passagerer, der allerede har booket pladser på de SAS-flyvninger, der fra 8. april 2013 er aflyst, bliver tilbudt en alternativ flyvning med alliancepartneren Lufthansa.

Det er endnu uklart, hvordan SAS mangel på langdistancefly vil påvirke vinterprogrammet for 2013, skriver Check-in.