SAS' business-kunder håber på oversøiske flyruter

Selv om SAS' flyflåde ikke er til det, så ville erhvervsrejsebureauer foretrække fly til flere langdistancedestinationer, når SAS åbner 30 nye ruter til sommer.

Foto: JOHAN NILSSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med overlevelsesplanen på plads kan SAS nu åbne de 30 nye flyruter til næste sommer, som er næste skridt i selskabets "4Excellence Next Generation"-strategi.

Hvor de skal gå hen, er der delte meninger om. Charterbranchen tror ikke umiddelbart på fly til deres ferieområder omkring Middelhavet, og spørger man hos erhvervsrejsebureauer, så tror man heller ikke på flere fly til de langdistanceruter, man tørster efter.

SAS' flyflåde består hovedsageligt af kort- og mellemdistancefly, mens man kun råder over 11 langdistancefly i Airbus A330- og A340-klasserne. I går meldte SAS' bestyrelsesformand Fritz Schur desuden ud, at man satser på at fokusere på primært at være et Europa-selskab.

Derfor tror vicedirektør i erhvervsrejsebureauet BCD Travel Per Markussen heller ikke på de nye langdistancefly, som han helst så. Bureauet betjener business-rejsende i 95 lande.

"Vi så gerne flere fly til oversøiske destinationer, hvis vi selv skulle vælge, men det er der ikke umiddelbart noget, der tyder på. Nu afventer vi at se, hvad SAS spiller ud med. Alternativt kunne vi godt tænke sig nye ruter til Balkan, Østeuropa og Rusland," siger han.

Også hos erhvervsrejsebureauet Top Rejser så direktør Michael Prehn helst nye ruter på de lange distancer.

"Det ville typisk være ruter til Asien eller USA, som ville være særligt interessante for os. Vi er godt dækket ind på det skandinaviske og europæiske marked, men jeg er meget spændt på at se, hvad de byder ind med af nye tilbud," siger Michael Prehn.

Derudover foretrækker Per Markussen fra BCD Travel, at SAS i stedet vil øge afgangsfrekvensen til de i forvejen populære ruter til europæiske knudepunkter som London, Paris og Bruxelles.

"Vi servicerer mange virksomheder i Jylland, så en styrkelse her ville falde i god jord. Særligt flere afgange fra Billund," siger han.