Samsung giver Galaxy S9 stereohøjttalere og dobbeltkamera

Mobilgiganten tyvstarter årets største mobilmesse med lanceringen af sine nye toptelefoner søndag aften. Sony ventes klar med Xperia ZX2-toptelefoner dagen efter, mens Huawei venter en måned.

Størrelsen og grunddesignet på de nye Galaxy S9-telefoner vil ligne sidste års S8ere, som har solgt forrygende og været med til at befæste Samsung som verdens største mobilproducent. Arkivfoto: Yeon-Je Jung, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere

Startskuddet til årets store mobillanceringer affyres på søndag den 25. februar, hvor verdens største mobilproducent, Samsung, er klar med toptelefonerne Galaxy S9 og S9 Plus, som er klar med stereolyd og en væsentlig opdatering af kameraet for at lægge yderligere distance til ærkerivalen Apple.

Samsungs lancering kommer en lille uge, før Mobile World Congress - verdens største mobilmesse - åbner i Barcelona i det nordøstlige Spanien og sætte nye standarder for smartphones og genskabe købelysten, efter at smartphonesalget for første gang nogen sinde gik tilbage i månederne op til jul.

»Kameraet gentænkt« - og stereohøjttalere

Galaxy S9 og den lidt større S9 Plus får forbedret deres kameraer, som efterhånden er blevet den helt store valplads for mobilproducenterne i takt med, at flere og flere dropper et »ægte« kamera og klarer sig med mobiltelefonens. »Kameraet gentænkt« lyder det i Samsungs optaktsannoncering for lanceringen, der igen går under navnet »Unpacked« (Udpakket), uden at mobilgiganten, der står bag hver femte solgte smartphone i verden, gør meget for at løfte sløret yderligere. »Den 25. februar kan du glemme alt, hvad du ved om kameraet,« lover Samsung.

I alle tilfælde Galaxy S9 Plus får ifølge alle forlydender og ligesom flere af konkurrenterne dobbelt kameralinse, som Samsung havde premiere på i sin efterårsmodel Galaxy Note 8, og som betyder, at det kombinerede foto kommer til at stå skarpere og klarere.

Begge de kommende toptelefoner udstyres med stereohøjttalere ligesom Googles Pixel 2 og Apples iPhone. Det sker ifølge flere medier ved at kombinere højttaleren i bunden af telefonen med ørepropstikket, som også vil virke som højttaler. Dermed også en bekræftelse af, at hovedtelefonstikket fortsat vil være at finde på Samsung-telefonerne i modsætning til Apple, der har afskaffet dem, så brugerne enten må købe trådløse ørepropper - og helst fra Apple - eller ty til et omformerstik, der sluttes til strømstikket på telefonen.

Samme størrelse som S8

Det voksende forbrug af streaming til TV og film samt spil og de store mobilskærme kræver efterhånden, at kvaliteten af selve lydgengivelsen vokser. Samtidig vil S9-telefonerne få forbedret videooptagelse, hvilket spiller fint sammen med stereohøjttalerne. Blandt andet vil man kunne optage i bedre slowmotionkvalitet, hvilket Sony havde som slagnummer, da de nye Xperia-telefoner blev præsenteret i efteråret i Berlin på Europas største forbrugerelektronikmesse, IFA.

Galaxy S9 og S9 Plus vil ligesom sidste års S8-telefoner få skærm ud til kanterne og bevare det buede glasdesign. Forventeligt bliver S9-telefonerne af samme størrelse som S8-modellerne, altså på 5,8 og 6,2 tommer i det lidt aflange udseende og med afrundede hjørner samt metalkanter.

Det forventes, at de nye toptelefoner kan købes fra 16. marts.

Huawei venter en måned

Japanske Sony ventes 26. februar - dagen efter Samsung - at præsentere sine nye toptelefoner, Xperia XZ2 og den mindre Xperia XZ2 Compact, som bygger videre på den succes, som Sony har haft med forgængerne. Det er dog begrænset, hvad der er sluppet ud på forhånd om de kommende topmodeller.

Den kinesiske mobilgigant Huawei venter med sin flagskibslancering til 27. marts. Her vil den nye toptelefon blive præsenteret i Grand Palais i Paris. Huawei har inviteret til lanceringen med ordene »See mooore with AI« (Se meeere med kunstig intelligens). Netop kunstig intelligens, som lærer telefonen om ens vaner og brug, så den kan tilpasse sig og være klar med apps og oplysninger, så snart man har brug for dem, var også slagnummeret, da den nuværende toptelefon, Mate 10 Pro, blev lanceret i november.

Mobile World Congress begynder 26. februar og varer til og med 1. marts.