Ryanair-demonstrationer fortsætter torsdag

Talsmanden for de demonstrerende ansatte i Københavns lufthavn oplyser, at der også torsdag vil være demonstrationer mod lavprisflyselskabet Ryanair.

Foto: Jens Nørgaard Larsen.
Læs mere
Fold sammen

Demonstrationerne mod Ryanair i Københavns lufthaven fortsætter torsdag, oplyser talsmanden for demonstranterne, Jane Larsen, til Ritzau ifølge fyens.dk.

I løbet af onsdagen har en gruppe af lufthavnsansatte i Københavns lufthavn uddelt flyers til passagerer om deres bekymringer for, at lavprisflyselskabet i fremtiden skal have flere ruter fra København.

Udover at uddele flyers gav demonstranterne et Ryanair-fly, som onsdag landede i København, en »varm velkomst«, som talsmand Jane Larsen udtrykker det over for Ritzau ifølge fyens.dk.

Ryanair-flyet blev mere end tre timer forsinket, og optrinnet blev i løbet af eftermiddagen politianmeldt, hvorefter Københavns Politi opfordrede demonstranterne til at forlade området omkring flyet, hvor de med deres tilstedeværelse forhindrede, at flyet kunne trille ud på startbanen.

Det var piloten i det pågældende Ryanair-fly, som politianmeldte demonstrationen.

Arbejdsretten skal senere på året tage stilling til, om Ryanair kan undlade at tegne dansk overenskomst med de ansatte, der skal arbejde fra lufthavnen i København. Foreløbig har selskabet kun en rute mellem Dublin og Kastrup, men 26. marts udvider selskabet med ruter til London, Warszawa og Milano.