Politi opfordrer demonstranter til at lade Ryanair-fly lette

Københavns Politi er blevet tilkaldt til Københavns Lufthavn, hvor demonstranter holder et Ryanair-fly på landingsbanen. Politiet har opfordret demonstranterne til at forlade stedet og håber at komme uden om at skulle fjerne dem.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT.
Læs mere
Fold sammen

En gruppe på 30 personer holder tidligt onsdag aften fortsat et Ryanair-fly på jorden i Københavns Lufthavn Kastrup. Tidligere på eftermiddagen blev optrinnet politianmeldt, og Københavns Politi er nu ankommet til lufthavnen.

Her har man dog i første omgang ikke tænkt sig at gå fysisk til værks for at få demonstranterne væk, så flyet kan lette og sætte kursen mod Dublin i Irland.

»Udgangspunktet er at løse det uden, at vi tager part i det. Vi har sendt noget personale hen til gruppen og bedt dem om at gå i dialog med dem og bedt dem tænke over, om det ikke er en god idé at forlade det. Det er der, den ligger nu, og gruppen tænker over det,« siger vicepolitiinspektør ved Københavns Politi James Keiwe kort før klokken 18 onsdag aften.

Foreløbig opererer politiet ikke med en tidshorisont for, hvornår gruppen skal være væk.

»Det er ikke så godt at give et ultimatum i en forhandlingssituation, men det er klart, at der er en grænse for, hvor længe det kan foregå,« siger James Keiwe, der dog ikke vil afsløre, hvor grænsen i så fald går.

Flyet skulle være lettet 15.30.

James Keice oplyser videre, at gruppen, der cirka består af 30 personer, blokerer for, at flyet kan tankes og køre ud på startbanen.

Der var på forhånd varsel om mulige spændinger, da Ryanair onsdag ville lande og lette for første gang fra Københavns Lufthavn. Det irske luftfartsselskab har ligget i åben strid med den danske fagbevægelse, efter at Ryanair har afvist at give danske overenskomster til de ansatte, der skal arbejde i Københavns Lufthavn.

Arbejdsretten skal senere på året tage stilling til, om Ryanair har sit på det rene i den øvelse.

Foreløbig har selskabet kun én rute mellem Dublin og Kastrup, men udvider senere i marts med ruter til London, Warszawa og Milano.