Ryanair-fly er lettet

Med cirka tre timers forsinkelse er Ryanair-flyet nu lettet fra Københavns Lufthavn, efter demonstranter holdt det på jorden i protest mod lavprisselskabets modvilje mod danske overenskomster.

Læs mere
Fold sammen

Det blev en mindeværdig om end dramatisk første dag for det irske lavprisselskab Ryanair i Københavns Lufthavn.

Omkring klokken 18.30 kunne et af selskabets fly endelig trille mod startbanen, efter i omegnen af 30 demonstranter holdt flyet på jorden ude i lufthavnen. Det sker i protest mod, at lavprisselskabet har afvist at tegne danske overenskomster med de medarbejdere, der skal arbejde for selskabet i Københavns Lufthavn.

Optrinnet blev i løbet af eftermiddagen politianmeldt, og Københavns Politi opfordrede demonstranterne til at forlade området omkring flyet, hvor de med deres tilstedeværelse forhindrede, at flyet kunne trille ud på startbanen.

Den opfordring synes nu at være fulgt, og flyet kan sætte kurs mod Dublin, som det allerede var meningen, at det skulle flyve mod klokken 15.30.

Det sidste ord er dog næppe sagt i konflikten. Den danske fagbevægelse har nemlig trukket det irske lavprisselskab i Arbejdsretten, hvor det skal afgøres, om Ryanair har lov til at undlade at tegne danske overenskomster i Københavns Lufthavn.

Foreløbig har selskabet kun én rute mellem Dublin og Kastrup, men udvider senere i marts med ruter til London, Warszawa og Milano.