Roskilde har Europas bedste business-lufthavn

Efter flere år i top ti er Roskilde Lufthavn netop blevet kåret som den bedste business-lufthavn i Europa af magasinet Business Air News.

Roskilde Lufthavn er blevet hædret som den bedste business-lufthavn af et luftfartsmagasin. Fold sammen
Læs mere

Roskilde Lufthavn gør normalt ikke noget stort væsen af sig, men i disse kan lufthavnen, der primært gør sig i private flyvninger, prale af fornem hæder.

Således topper Roskilde Lufthavn en liste over de bedste business-lufthavne, skriver luftfartssitet check-in.dk.

Det er magasinet Business Air News, der har målt og vejet flere end 400 lufthavne på parametre som service, hastighed og generel betjening af de private fly, der lander og letter fra lufthavnen nær hovedstaden.

De seneste år har Roskilde Lufthavn markeret sig på magasinets top ti-liste, men stryger altså helt til tops på den netop offentliggjorte rangliste.

I omegnen af 1.800 private jets lander og letter ifølge check-in.dk hvert år i Roskilde Lufthavn, der er en del af Københavns Lufthavne. Ifølge lufthavnschef Lars Lip understreger kåringen, at den lille lufthavn har satset rigtigt ved at fokusere på en skarp service.

»Vores terminal og faciliteter, kan jo ikke rigtig matche konkurrerende business lufthavne som f.eks. Farnborough, München eller Geneve. Så vi har satset ekstra skarpt på god og personlig service – og det har vores dedikerede personale virkelig leveret. Så vi er på godt sjællandsk ganske stolte« siger lufthavnschef Lars Lip på Roskilde Lufthavns hjemmeside.

»Noget af det nye, vi tilbyder kunderne, er at blive kørt nærmest direkte til flyet,« fremhæver han.

Det er businessfly-piloter fra tre kontinenter, der har skulle rate de forskellige lufthavne, og som altså i fællesskab er blevet enige om at pege på den sjællandske lufthavn som den allerbedste.

»Roskilde har en fleksibilitet, der adskiller sig fra mange af de andre lufthavne, vi kommer i. Vi kan vælge, om vi vil have den lille eller store handling-pakke, alt efter hvad behovet er. Det er meget hurtigt og effektivt at komme gennem lufthavnen og stemningen er afslappet, venlig og imødekommende. Det betyder meget for piloterne, at de kan slappe af, når de er der og oplever stedet som uhøjtideligt samtidig med, at serviceniveauet er højt,« fortæller Carsten Vistisen, general manager hos Joinjet, der er blandt dem, der bruger Roskilde, til lufthavnens hjemmeside.

Der er i alt 36 medarbejdere ved Roskilde Lufthavn.