Rigmand skyder 360 mio. i kriseramte Basisbank

Basisbank nedskriver 220 millioner kroner efter besøg fra Finanstilsynet. En gruppe investorer anført af bankens direktør, rigmanden Lars Thuesen, skyder 360 millioner kroner i banken.

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter et besøg fra Finanstilsynet er den lille kriseramte Basisbank blevet tvunget til at nedskrive 220 millioner kroner.

»For at kunne absorbere denne nedskrivning, og for at definitivt bringe banken ud af genopretning, vil banken på en ekstraordinær generalforsamling indkaldt til torsdag den 3. december 2015 få tilført 360 millioner kroner i ny aktiekapital,« oplyser banken i en pressemeddelelse.

Pengene kommer især fra bankens direktør Lars Thuesen, der blandt andet også er bestyrelsesformand for flyselskabet Jet Time og Nørrebro Bryghus.

»Kapitalen tilvejebringes af en række private investorer anført af Lars Thuesen, der har været bankens administrerende direktør siden banken kom under genopretning. Endvidere vil 2 af bankens ledende medarbejdere, Flemming Stolling og Morten Larsen, tegne aktier i banken,« fremgår det af pressemeddelelsen.

Den store nedskrivning kommer på Basisbanks forbrugslån. I forvejen havde banket nedskrevet omkring 150 millioner kroner til den gruppe kunder.

»Banken er af Finanstilsynet, efter dialog herom, blevet pålagt at nedskrive yderligere ca. 220 millioner kroner til imødegåelse af fremtidige risici knyttet til disse kunder,« skriver banken.

På baggrund af de betydelige nye nedskrivninger forventer banken et samlet underskud på over 200 millioner kroner for 2015.

Basisbank blev etableret i 2000 og var Danmarks første internetbank, der ikke er ejet af et pengeinstitut med fysiske filialer. Under finanskrisen blev banken hårdt ramt af tab på ejendomsmarkedet.

TV: Basisbank skal nedskrive 220 mio. kroner