Renter og kontrakter kostede DSB millioner

Øgede finansielle omkostninger og strammere kontrakter har kostet DSB over 100 millioner kr. i halvåret - passagererne lagde flere penge.

DSB fik et resultat i første halvår på 369 mio. kr. - 115 mio. kr. mindre end året før. Tilbagegangen skyldes ifølge en meddelelse fra selskabet, at de finansielle omkostninger er forøgede samt at indtægterne fra DSBs kontrakter har været faldende.

Til gengæld er indtægterne fra passagerer steget med 15 mio. kr. til 2,12 mia. kr. i forhold til samme periode i fjor. Antallet af rejsende med fjern- og regionaltog er steget med 4 procent til 33,2 mio. rejsende, og især er antallet af rejsende over Øresund steget.

Derimod har DSB S-tog oplevet et samlet fald på 2 procent sammenlignet med 2006.

Faldet i indtægterne fra kontrakter på i alt 49 mio. kr. henfører DSB selv til en skærpelse i trafikkontrakterne med staten.

De længe ventede IC4-tog begyndte deres prøvedrift den 25. juni mellem Århus og Aalborg, og DSB beskriver resultaterne af prøvedriften som "mere positive end normalt ved indsættelse af nyt materiel."

Den 19. juli 2007 har Trafikstyrelsen udstedt en udvidet tilladelse, så prøvekørslen nu også omfatter strækningen Århus-Fredericia-Padborg. Og desuden har DSB den 14. august 2007 modtaget tilladelse til prøvedrift med endnu et togsæt.