PostNord skal fyre 1.000 ansatte i Danmark allerede i år

En stor og dyr omstilling af postuddelingen i Danmark er nødvendig, lyder det fra PostNord.

En stor omstrukturering i PostNord Danmark betyder, at der skal være 1.000 færre ansatte ved udgangen af 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En stor omstrukturering i PostNord Danmark betyder, at der skal være 1.000 færre ansatte ved udgangen af 2017, siger direktør.

Når danskerne i dag skal modtager en pakke og et brev på samme dag, vil der typisk komme to postmedarbejdere forbi. En med pakken og en med brevet.

Men det skal en helt ny produktionsmodel i kriseramte PostNord Danmark lave om på. Det kommer til at koste 1000 stillinger i Danmark, siger Peter Kjær Jensen, administrerende direktør for PostNord Danmark til Ritzau.

»Vi bliver mere end 1000 færre ansatte, når 2017 er gået. Det bliver en kombination af færre ledere og ansatte i administration og operation. Samtidig laver vi om på produktionsmodellen, siger Kjær Jensen.

Omstillingen til en "bæredygtig produktionsmodel" vil tage flere år og vil medføre en kraftig reduktion i antallet af medarbejdere over de kommende år.

»Omstillingen af PostNord Danmark, som det vil tage flere år at gennemføre helt, forventes at medføre store omstillingsomkostninger og tab i omstillingsperioden.«

»Omkostningerne skyldes primært de særlige aftaler, der blev indgået med medarbejderne, da det danske postvæsen blev omdannet til et selskab.«

PostNord havde et driftsunderskud på lige over en milliard svenske kroner i 2016. Det er især den danske del af forretningen, der trækker ned. Det oplyser PostNord i en meddelelse.

»PostNords resultat påvirkes stadig af markant faldende brevmængder, primært i Danmark. Den hurtige digitalisering har medført en voldsom negativ volumen- og resultatudvikling i den danske virksomhed,« lyder det.

PostNords nettoomsætning faldt med tre procent i 2016 sammenlignet med 2015. Færre breve både i Sverige og Danmark trækker ned, mens flere pakke fra handel på nettet trækker op.

Men altså ikke nok til at opveje problemerne især i den danske del af virksomheden, hvor brevmængden faldt.

PostNord omsatte for 38,5 milliarder kroner i 2016.