Polaris sikrer sig opbakning fra »respekteret erhvervsmand«

For første gang løfter Polaris lidt af sløret for, hvordan det går med at samle opbakning til sit tilbud på Mols-Linien. Kapitalfonden oplyser, at man har opbakning fra en »respekteret erhversmand,« der ejer to pct. af aktierne i selskabet.

Jan Johan Kühl, Managing Partner hos Polaris, har sikret sig opbakning til overtagelsen af Mols-Linien fra en unavngiven, men »respekteret« erhvervsmand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For første gang i den følelsesladede kamp om Mols-Linien sætter kapitalfonden Polaris nu nogle få tal på, hvordan det går med opbakning til overtagelsesforsøget.

I et brev til aktionærerne skriver Polaris, at man har fået en hensigtserklæring fra bestyrelse og direktion i Mols-Linien om at sælge deres personlige aktier til Polaris. Gruppen af ledere i rederiet sidder tilsammen på 0,4 pct. af aktierne.

Men nok så vigtigt, så har kapitalfonden også fået opbakning til en anden aktionær, som Polaris kun beskriver som »en respekteret erhvervsmand«:

»Vi har fået endelig accept af det forhøjede tilbud fra endnu en væsentlig aktionær med ca. to pct. af aktierne - det er en respekteret erhvervsmand med erfaring fra direktion og bestyrelse i mange danske virksomheder,« skriver Polaris i brevet til aktionærerne, der er dateret til den 14. august.

Dermed sidder kapitalfonden nu på minimum 78,58 pct. af aktierne i Mols-Linien. Det er først gang, at Polaris har sat tal på nogle af de tilsagn de har fået ud over de oprindelige 29 pct., som de ejer, og de 46,23 pct. som en række storaktionærer har forpligtiget sig til at sælge til Polaris.

Ledende partner i Mols-Linien, Jan Johan Kühl, har tidligere over for Berlingske sagt, at man havde fået tilsagn for væsentligt mere end de 76 procent. Hvis det står til troende, så har Polaris formentligt langt fra løftet sløret for hele den ejerandel, de sidder på.

På den anden side af opkøbet står en gruppe af utilfredse småaktionærer, der har fået tilsagn fra 8,25 pct. af aktionærerne til at sige nej til Polaris overtagelsestilbud.

Hvis de runder ti procent af aktierne kan de blokere for en tvangsindløsning, men Polaris understreger i brevet til aktionærerne, at målet ikke er indløsning men afnotering. Det vil i givet fald være op til fondsbørsen at bestemme, hvorvidt en sådan afnotering er mulig. Og Jan Johan Kühl slutter brevet af med klare ord for, hvilken situation de tilbageværende aktionærer så vil stå i:

»Du vil eje aktierne, men du kan ikke nødvendigvis komme af med dem, når du måtte ønske det,« skriver han.

Tilbuddet på Mols-Linien udløber den 24. august klokken 16.