Passagerne strømmede igennem Københavns Lufthavne i august

Flere passagerer tager på lange rejser fra København, og blandt andet derfor oplevede Købehavns Lufthavne (KBHL) i august en passagervækst på 6,7 pct. i lufthavnen i Kastrup, når man sammenligner med den tilsvarende måned sidste år.

Københavns Lufthavn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I alt rejste 2,75 mio. passagerer igennem lufthavnen i august mod 2,58 mio. passagerer i august sidste år. Over de første otte måneder af året er 19,44 mio. passagerer rejst igennem lufthavnen i København mod 17,65 mio. passagerer i de første otte måneder af 2015.

Antallet af passagerer på langdistancerejser steg samtidig med 7,8 pct. i august sammenlignet med samme måned året før.

»Københavns Lufthavn er et internationalt knudepunkt, og her spiller de lange interkontinentale ruter en afgørende rolle. Vi har de senere år arbejdet intenst for at tiltrække nye ruter til især Nordamerika og Asien, netop fordi de lange ruter er med til at styrke CPH som et knudepunkt, som rejsende fra hele Nordeuropa flyver til for at rejse videre ud i verden,« siger Thomas Woldbye, der er administrerende direktør hos KBHL, i en meddelelse mandag.

Den mest populære destination fra Købehavn var dog fortsat med afstand London i august - efterfulgt af Sveriges hovedstad, Stockholm, og Norges ditto, Oslo.