Parken opjusterer efter succes i Champions League

Parken Sport & Entertainment har i årets første ni måneder haft en enorm fremgang i indtjeningen. Nu opjusterer ledelsen forventningerne til hele årets resultatet - først og fremmest som følge af FCKs succes i Champions League. (Opdateret: 11:35)

Sergio Busquets, Christian Bolanos, Carles Puyol og Dame NDoye i Champions League-kampen tirsdag d. 2 november 2010 i Parken.(Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2010). (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2010) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sports- og underholdningskoncernen bag fodboldholdet FC København venter nu et årsresultat før dagsværdiregulering af renteswaps og skat på 60 mio. kr. mod tidligere 30 mio. kr.

Parken forklarer selv opjusteringen med fodboldholdets deltagelse i Champions League, der ikke bare i sig selv giver million-indtægter, men også har sikret flere publikummer til kampene. Omsætningen forbedredes i årets første ni måneder øget med 8,2 pct. til 927,2 mio. kr. Resultat før amortiseringer, transferaktiviteter og særlige poster er forbedret med 82,9 mio. kr. til 128,8 mio. kr., og driftsresultatet er forbedret med 356,9 mio. kr. til et overskud på 87,2 mio. kr.

Sammenlignet med samme periode sidste år er der stort set fremgang over hele linjen, men 2009 bød også på en enorm nedskrivning af goodwill. Siden da har Parken gennemført en kapitaludvidelse, som først og fremmest er blevet brugt til at nedbringe den store gæld, der nu er på ca. 1,6 mia. kr.

Det vinder og taber de på

Parken omsætter ca. 25 pct. mere på sportsforretningerne, men taber til gengæld på lukningen af FCK Håndbold i juni i år. Parken omsætter knap en tredjedel mindre på "venues", hvilket bl.a. dækker over, at der har værret besøgende til koncerter og arrangementer.

De to Lalandia-feriebyer har også forbedret resultaterne, hvis man ser bort fra det ventede fald i salget af ferieboliger, som ikke gav en eneste krone i kassen i tredje kvartal i år, men som har bidraget betragteligt de seneste år.

Fitness.dk falder lidt, hvilket skyldes ændringer i priserne.

Endelig er udlejningen af kontorer i Parkens tårne nogenlunde på niveau med samme periode sidste år.