Pandora sætter fart på Indien og indgår samarbejde med distributør

Pandoras indtog på det indiske marked tager nu fart.

Pandoras indtog på det indiske marked tager fart. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Smykkeselskabet har underskrevet en hensigtserklæring med Pan India Charms og Jewellery Private Limited om distribution af Pandoras smykker.
Det oplyser smykkeselskabet via fondsbørsen fredag formiddag.

Via sin distributionspartner vil Pandora have fokus på konceptbutikker og shop-in-shops - til at begynde med i Delhi, Mumbai og Bangalore.

- Forventningen er indledningsvist at åbne cirka 50 konceptbutikker i Indien over en periode på tre år, og der forventes at blive åbnet cirka fem butikker i 2017. Den første butiksåbning er planlagt i første kvartal 2017, oplyser Pandora.

Anders Colding Friis, der er administrerende direktør i Pandora, siger i meddelelsen, at detailhandel og konceptsalg i Indien udvikles med hastige skridt. Og at modesmykker i stigende grad er blevet populære blandt forbrugerne.

- Da Indien allerede er et af verdens største smykkemarkeder, er der et stort potentiale for Pandora i landet. Med vores nye samarbejdspartner og distributør, som har indgående kendskab til og erfaring med det indiske detailmarked, mener vi, at vi har en unik mulighed for at positionere Pandora som et førende internationalt smykkebrand i Indien, siger han om samarbejdet.

Det er især guld- og diamantsmykker, som inderne iklæder sig, når de er pyntesyge. Det indiske smykkemarked er et af verdens største, og ifølge Pandora var værdien af markedet omkring 300 mia. kr. i 2015. Det svarer til en stigning på 18 pct. i forhold til året før.

Og ifølge Euromonitor ventes markedet at vokse med 7 pct. om året i perioden 2016-2021.

Til sammenligning er det kinesiske marked for smykker verdens største, og ifølge Pandora havde det sidste år en værdi på cirka 600 mia. kr. Det er en stigning på 7 pct. i forhold til 2014. I 2016-2021 forventes smykkemarkedet i Kina, ifølge Euromonitor at stige med omkring 6 pct. om året.

Indholdet af denne meddelelse får ingen indvirkning på Pandoras resultatforventninger til 2016.

Pandora stiger med 2,0 pct. fredag middag til 910,50 kr.