Københavns nyeste bydel huser kendte firmaer

Hvad har L’Oreal, Bloomberg, Icelandair og Pandora til fælles? De er alle rykket ind i Københavns nyeste bydel, Havneholmen, der nok er mest kendt som hjemstavn for storcenteret Fisketorvet.

PR-foto, Skanska Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis navnet Havneholmen ikke siger dig det store, er det fuldt forståeligt. Området, der ligger mellem Kalvebod Brygge og Enghave Brygge i København V, er nemlig stadig et byggeprojekt. Sådan da i hvert fald – lidt endnu. Men det har ikke forhindret flere kendte firmaer i, at sætte teltpælene i betonen ved Havneholmen.

For nyligt rykkede smykkekoncernen Pandora således ind i sit mere end 10.000 kvadratmeter store kontordomicil på Havneholmen, der nok bedst kendes for Fisketorvet, der i 2000 slog dørene op som områdets facade mod resten af byen. Siden er fulgt en stribe bolig- og kontorbyggerier i området, og i dag residerer foruden Fisketorvet og Pandora bl.a. mediekoncernen Aller, Handelsbanken, L’Oreal, Bloomberg, flyselskabet Icelandair, rederiet Scandlines og den japanske ambassade i området, hvor der kun er én ledig byggeplads tilbage.

Den har Skanska, firmaet, der står bag de mange byggerier på Havneholmen, dog også en plan med. Det skal således gerne blive til en fem-seks etager høj kontorbygning med et areal på i alt 31.000 kvadratmeter. Et projekt, Skanska har døbt Cph Highline fordi bygningen får grønne tage med beplantning og udearealer.

Når Cph Highline står færdigt, vil der i alt være opført plads til 4000-5000 nye arbejdspladser på Havneholmen, skriver Skanska, ligesom der er blevet opført 568 lejligheder med plads til 1200-1400 beboere.

Ifølge Skanska forløber den samlede pris for byudviklingen sig til tre-fire milliarder kroner.