Pandora dropper hovedkontor på Vestegnen

Den hastigt voksende smykkekoncern bygger nyt hovedkontor på Havneholmen i Københavns Sydhavn og siger dermed farvel til Vestegnen, hvor virksomheden har boet, siden den blev grundlagt.

Smykkekoncernen Pandora vil have nyt hovedkontor i Sydhavnen Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rekordhøje salgstal og flere medarbejdere end nogensinde giver smykkekoncernen Pandora pladsproblemer, og det har fået ledelsen til at tegne et spritnyt og større hovedkontor.

Den danske smykkekoncern har i al stilhed skrevet under på at opføre et nyt cirka 10.000 kvadratmeter stort hovedkontor, der skal huse den globale ledelse og en række administrative funktioner.

Pandoras ledelse har endnu ikke fortalt den brede offentlighed om sine nye domicilplaner, men af et stillingsopslag bragt på Pandoras hjemmeside fremgår det, at Pandora søger en »erfaren projektleder« til at lede og koordinere byggeopgaven og være bindeled mellem byggeudvikler, tekniske rådgivere og arkitekter. Over for Berlingske Business bekræfter Pandora, at et nyt hovedkvarter er i støbeskeen.

»Vi har kigget i et lille års tid og vurderet både eksisterende og nye byggerier. Men det var det her, som passede bedst til vores virksomhed,« siger HR-direktør Claus Rasmussen.

Han bekræfter, at der bliver tale om et helt nyt hovedkontor, der bliver bygget efter Pandoras specifikke ønsker.

Kig til vandet

Det nye domicil skulle give god plads til cirka 300 stabsansatte, der får udsigt til havneløbet i København fra Havneholmen, hvor de nærmeste naboer omfatter indkøbscentret Fisketorvet, mediekoncernen Aller – og en station på den kommende metrolinje til Sydhavnen.

Den svenske entreprenørkoncern og projektudvikler Skanska fører hovedsædeplanerne ud i livet, og planen er, at Pandora skal leje sig ind. Processen er dog ikke længere fremme, end at det først bliver i april 2016, at Pandora flytter ind – hvis alt går som planlagt.

Flytteplanerne fra den nuværende adresse i Glostrup begrundes blandt andet med, at Pandora gerne vil ligge fornuftigt i forhold til lufthavnen, og at »mange« medarbejdere er bosat inden for Motorringvej 3.

»Vi ville gerne tættere på byen af hensyn til dem,« siger HR-direktør Claus Rasmussen.

Ny æra

Det nye hovedkvarter indvarsler en ny æra for smykkekoncernen, der har fastholdt sit hovedkontor på den københavnske vestegn i cirka 30 år, siden virksomheden slog rødder i begyndelsen af 1980erne i Rødovre.

Det skete, da stifteren Per Enevoldsen, der er født og opvokset i Rødovre, begyndte at importere smykker fra Thailand og sælge dem til danske guldsmedebutikker.

Pandora flyttede senest hovedkontor til nabokommunen Glostrup i sensommeren 2010 få dage før selskabets børsnotering, der gjorde Pandora landskendt.

Inden den flytning havde Pandora haft hovedkontor på tre forskellige adresser i Rødovre – hvoraf to var relativt små villaer, der blev omdannet fra familiehuse til smykkecentraler, mens Pandora gennemgik et hæsblæsende vækstforløb, hvor omsætningen blev katapulteret fra seks-syv mio. kroner i 2000 til forventet over 11 milliard i år.

Foruden det officielle hovedkontor i Glostrup har Pandora fastholdt sit tidligere hovedkontor i Rødovre for at have plads til alle sine ansatte de seneste år. Planen er, at medarbejderne på de to adresser kan flytte sammen, når det nye hovedsæde på Havneholmen står klar om godt halvandet år.