PA Consulting Group får ny ejer

Investeringsgruppen Carlyle køber sig ind i PA Consulting Group, der ruster sig til yderligere ekspansion i Europa.

Læs mere
Fold sammen

Den globale Carlyle-gruppe køber sig ind i konsulenthuset PA Consulting Group og sender virksomhedens samlede værdi op på en mia. dollar svarende til knap 6,7 mia. kroner. Carlyle Group gør klar til at overtage 51 procent af aktierne i det globale konsulenthus, og transaktionen ventes at være gennemført i december 2015 – afhængig af en række godkendelser samt en afstemning blandt aktionærerne i november 2015. Det oplyser PA Consulting Group.

»PA har gjort en forskel for sine kunder verden over i mere end 70 år. Carlyles globale rækkevidde, forretningsforbindelser og M&A-erfaring vil understøtte vores vækstrater og gøre det muligt for os fortsat at fastholde vores uafhængighed og ikke mindst de resultater, vi skaber for vores kunder,« siger Alan Middleton, topchef i PA Consulting Group i en pressemeddelelse.

PA Consulting Group er et konsulent-, teknologi- og innovationshus, som har over 2.500 ansatte, der arbejder globalt fra kontorer i USA, Latinamerika, Europa, Skandinavien, Den Persiske Golf samt Asien og Stillehavsområdet. I Danmark hører PA Consulting Group hjemme på Østerbro i København. Gruppen rådgiver inden for energi, finanssektoren, biovidenskab og sundhedsvæsenet, produktion, stats- og offentlige tjenester, forsvar og sikkerhed, telekommunikation, transport og logistik. Topchef Middleton vil ikke umiddelbart ud med, hvor lukrativ investeringen bliver for de partnere, som i forvejen er en del af det medarbejderejede PA Consulting Group,

Den nye investering kommer fra Carlyle Europe Partners IV, en europæisk opkøbsfond, som har foretaget fire andre investeringer i europæiske virksomheder siden 1. september 2015.

»Carlyle har et etableret ry for at skabe værdi ved hele tiden at udvikle de investeringer, de foretager. Vores aftale er kommet i hus, fordi PA kunne se et kulturelt slægtskab med Carlyle; begge parter anerkender værdien af et stærkt partnerskab og i særdeleshed at dele den værdi, vi sammen skaber,« udtaler Marcus Agius, formand i PA, om investeringen.

»Konsulentsektoren gennemgår en spændende udviklingsfase. Vi har længe beundret PAs hæderkronede omdømme i forhold til at levere værdi til kunder i både den offentlige og private sektor og for at levere innovation i verdensklasse fra deres Technology Centre i Cambridgeshire. Vi glæder os over, at Alan og hele hans team ønsker at indgå partnerskab med os, og vi er meget spændte på vores fælles fremtid og ser frem til at øge væksten i virksomheden på globalt plan,« udtaler Alex Stirling, director of Carlyle Europe Partners.

Barclays og Duff & Phelps har stået for finansiel rådgivning til Carlyle i forbindelse med transaktionen, mens Lazard har været rådgiver for PA Consulting Group.