Oppositionen vil rydde op i bredbåndsjunglen

Der skal ryddes op i teleselskabernes markedsføring af internetforbindelser. De er alt for ofte langsommere end annonceret - og det vil S og SF nu have regler mod.

Mobilt bredbånd er hurtigt. Noglegange. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forbrugerne har alt for svært ved at gennemskue, om de får de hastigheder, de har betalt for - og derfor skal teleselskaberne nu tvinges via lov til at garantere minimumshastigheder på deres bredbåndsprodukter. Sådan lyder det forslag som S og SF nu vil gøre til lov. Det skriver Børsen.

Forslaget kommer efter at otte teleselskaber i sidste uge blev meldt til at politiet af forbrugerombudsmanden for vildledende markedsføring.

Problemerne med at teleselskaberne ofte ikke leverer den hastighed, de har lovet, er dog en rimelig gammel traver. Både på kobberbaseret bredbånd og især mobilt bredbånd, kan der være en helt række årsager til, at hastigheden ikke er som lovet.

Fordi mobilt bredbånd kører via mobilnettet, er kan kvaliteten svinge alt efter hvor mange brugere, der er koblet på samme mobilmast. Jo flere brugere, jo langsommere hastighed - men hvis enkelte brugere suger stor båndbredde via eksempelvis peer-to-peer-programmer, kan hastigheden for andre brugere svinge, selv om der kun er få brugere på masten.

Området har tidligere haft forbrugerombudsmandens interesse og der ligger allerede en aftale om markedsføring med teleselskaberne. Alligevel mener S og SF altså, at det er nødvendigt med egentlig lovgivning på området.