Olieprisen falder og falder: Nu under 35 dollar tønden

Oliepriserne fortsætter onsdag den drastiske nedtur, der nu har sendt prisen for en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, under 35 dollar for første gang i 11 år.

Oliepriserne fortsætter onsdag den drastiske nedtur, der nu har sendt prisen for en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, under 35 dollar for første gang i 11 år. Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER/VENEZUELA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag ved 14-tiden koster en tønde Brent-olie til levering i februar 34,88 dollar, hvilket er 4,2 pct. lavere end tirsdag. Siden årsskiftet er prisen faldet fra 37,28 dollar. I foråret 2015 var olieprisen over 70 dollar per tønde.

Også prisen på den amerikanske referenceolie, WTI, er onsdag faldet til under 35 dollar.

Olieprisen er faldet de seneste dage trods de eskalerede spændinger mellem Saudi-Arabien og Iran, efter at Saudi-Arabien lørdag henrettede den fremtrædende religiøse leder Nimr al-Nimr.

Analytikere hos Citigroup og UBS forudser ifølge Bloomberg News, at olieprisen kan nærme sig 30 dollar de kommende måneder som følge af det velforsynede marked, hvor udbuddet overstiger efterspørgslen.

Generel usikkerhed på finansmarkederne vejer også tungt på olieprisen, vurderer en analytiker.

- Olien følger aktierne lavere som følge af risikoaversion. Bekymringer om de økonomiske data har presset oliepriserne, siger analytiker Giovanni Staunovo fra UBS til Bloomberg News.