Øget aktieeksponering sikrer Sampension rekordafkast i 2014

Sampension realiserede således et samlet afkast på godt 25,8 mia. kr., svarende til en forrentning af selskabets formue på 17,1 pct.

Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sampension har været en tur gennem sine regnskabsbøger for 2014, og resultatet er ganske opløftende for pensionsselskabet, der sikrede sig sit største afkast nogensinde.

Sampension realiserede således et samlet afkast på godt 25,8 mia. kr., svarende til en forrentning af selskabets formue på 17,1 pct.

Det er blandt andet øget eksponering mod aktier samt det lave renteniveau, der har sikret fremgangen.

- Vi står med et investeringsafkast, som er historisk. Godt hjulpet på vej af en faldende rente, men også med rigtig pæne afkast i de fleste aktivtyper, siger Hasse Jørgensen, der er administrerende direktør hos Sampension, om resultatet.

- Vi valgte at øge vores andele af aktier og ejendomme i porteføljerne. Og det gav bonus. Vores renteafdækning giver også et markant resultat og viser, hvor vigtigt det er at holde fast i sin investeringsstrategi, uanset hvordan renten tidligere har bevæget sig, fortsætter direktøren.

Sampensions afkast på børsnoterede aktier blev - ligesom hele koncernens afkast - 17,1 pct., og dermed har selskabet præsteret på niveau med markedet i Danmark generelt. Til sammenligning steg C20 Cap-indekset nemlig med 17,6 pct. sidste år.

Den bedste forretning for Sampension i det forgangne år var dog unoterede aktier og struktureret kredit, der gav afkast på henholdsvis 21,2 pct. og 22,2 pct.

- Styrken i vores gode afkast i Sampension ligger i bredden. Ud over aktier og ejendomme kan vi også konstatere ekstraordinært gode afkast i vores strukturerede kreditter og i alle typer af obligationer, som ellers generelt har været presset på i indtjeningen i 2014, siger Hasse Jørgensen.