Nykredit-kritiker nedlægger protestforening

Stifteren af protestforeningen Consum, der længe har kritiseret Nykredit for manglende demokrati og børsnoteringsplaner, trækker nu stikket på bevægelsen.

En af Nykredits største kritikere nedlægger nu sin protestforening. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forretningsmanden Rasmus Visby vil tilsyneladende ikke bruge flere kræfter på at forsøge at gå op imod ledelsen af Forenet Kredit og Nykredit. For ifølge Finans har  han nu valgt at nedlægge protestbevægelsen Consum, som han stiftede tilbage i efteråret 2014.

»Jeg ønsker ikke længere at bruge det meste af min vågne tid på at kæmpe for de danske boligejere og på at øge demokratiet i Foreningen Nykredit. Nu må andre tage over. Jeg bliver nødt til at koncentrere mig om mine virksomheder,« siger Rasmus Visby til Finans.

Han gjorde sig sidst bemærket, da han i forbindelse med, at Foreningen Nykredit, der ejer 90 procent af Nykredit, ville skifte navn til Forenet Kredit, kortvarigt valgte at registrere binavnene Forenet Kredit ApS og Forenetkredit ApS til sit eget selskab, så foreningen bag realkreditkæmpen ikke selv kunne registrere navnet. En aprilsnar, kaldte han det selv.

Han har siden stiftelsen kæmpet for at øge demokratiet i Foreningen Nykredit, men den kamp overlader han nu til de andre i bevægelsen, der ifølge Finans nu kommer til at arbejde mere selvstændigt. Over to omgange i forbindelse med valg til Foreningen Nykredits øverste myndighed repræsentantskabet lykkedes det at få valgt 11 af disse såkaldte oprørere ind.