Ny award til fem danske mobil-apps

For at sætte fokus på kvaliteten i danske applikationer til mobiltelefoner fik fem danske apps en Danish App Award.

Modelfoto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mobilbrugere verden over har for alvor fået smag for de såkaldte apps – eller små programmer til mobiltelefoner – der fungerer som alt fra spil og anden underholdning til nyheder, arbejdsredskaber og tjenester, der baseret på lokationsteknologi guider folk frem til bestemte steder, forretninger og lignende.

It-analysevirksomheden Gartner har tidligere i år vurderet, at antallet af downloadede apps nå 17,7 milliarder på verdensplan i 2011. Den massive interesse for programmer har da også fået mange både etablerede udviklingsvirksomheder og nye iværksættere til at kaste sig over udvikling af apps

Læs også:

Iværksættere kaster sig over app-bølgen

Apps har overhalet nettet

De danske af slagsen blev hyldet torsdag aften til Danish App Awards, hvor de bedste apps inden for kategorierne design, funtionalitet og brugervenlighed blev kåret på baggrund af vurderinger fra en jury. Det oplyser de to virksomheder Shape og Cocoa Stuff, der udvikler apps og stod bag arrangementet i år.

- Vi er i en tid hvor alle udvikler iPhone apps, men langt de fleste er ikke gode nok til at brugerne gider bruge dem mere end en enkelt gang, lyder det fra medstifter af Shape Nicolas Thomsen i en pressemeddelelse om uddelingen af Danish App Awards, der er blevet til for at sætte fokus på kvalitet og faglig stolthed i app-branchen.

En af vinderne var iværksættervirksomheden Endomondo, der også sidste år løb med en pris, da netværket Mobile Monday kårede Danmarks bedste apps.

Se hvem der vandt priserne herunder:

Sylvester’s Band (Best Design)

Danske Bank Mobilbank (Best Functionality og App of the Year)

Songkick Concerts (Best Usability)

Endomondo: (Special Achievement Award)

The Marbians (People’s Choice).

Ud over de fem vindere havde juryen også udvalgt følgende apps: Taxa 4x35, Foliozo, Bøger, Pro Chords og CPH Airport. Se alle applikationerne her.