Novos Victoza tæt på comeback på tilskudsliste i USA

Novo Nordisks storsælgende diabetesmiddel Victoza kan være på vej til at blive føjet til tilskudslisterne for patienter under Medicare Part D-programmet hos amerikanske Express Scripts, der rådgiver en lang række amerikanske sygekasser.

ARKIVFOTO 2015 Novo Nordisk hovedsæde- - Se RB 29/4 2016 07.53. Tresiba, der skal være grundstammen i Novo Nordisks fremtidige forretning, har fået en god start i USA. (Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vurderer Nordea-analytiker Michael Novod, der har hørt om Express Scripts beslutning via rygter i markedet.

Han oplyser til Ritzau Finans, at der i første omgang kun er tale om patienter, som er tilknyttet den offentlige ordning, Medicare Part D, der giver tilskud til receptpligtig medicin. Derimod er der ikke tale om de tilskudslister, som gælder for de private ordninger.

»Det handler kun om Medicare Part D. Der er ikke tale om den fulde nationale "formulary" (tilskudsliste, red.), så der er tale om meget færre patienter i størrelsesordenen 2,5 mio. mod de omkring 85-90 mio. patienter, som Express Scripts dækker totalt set,« siger Michael Novod til Ritzau Finans.

Han venter, at Novo i forbindelse med regnskabet for andet kvartal vil kommentere sygekassernes dækning på det amerikanske marked i 2017.

»Så det er en lille del af patienterne, men det er samme evalueringsprocedure, der ligger bag, så det er måske et tegn på, at Victoza kan komme tilbage på de øvrige tilskudslister,« siger Michael Novod.

Aktien i Novo Nordisk stiger tirsdag med 2,2 pct. til 378,50 kr.

Express Scripts besluttede i 2013 at slette Victoza fra sine tilskudslister med virkning fra årsskiftet 2014.