Ny chef vil sikre Novos pengetank

Britiske Kasim Kutay vil dybt ned i strategi­kassen hos Novo A/S.

Kasim Kutay er ny direktør i Novo A/S. Foto: PR Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter et par førerløse måneder har det stenrige investeringselskab Novo A/S fået en ny kaptajn på broen.

Novo A/S, der er hovedaktionær i både Novo Nordisk, Novozymes og Chr. Hansen, har udpeget briten Kasim Kutay til at efterfølge Eivind Kolding, som blev smidt på porten tidligere på året.

Den nye Novo-chef har 25 års erfaring med investment banking inden for health­care og er et kendt ansigt i Novo-huset. Kasim Kutay har i flere år rådgivet selskaber i Novo-gruppen og har hjulpet danske selskaber som William Demant og Lundbeck med at få opkøb i hus.

Den 51-årige brite er specialist i danske medicinalselskaber og ser frem til at indtage hjørnekontoret hos Novo A/S, der råder over aktiver for næsten 400 mia. kr.

»Det er et kæmpe ansvar, som jeg glæder mig til at tage på mine skuldre. Jeg kender Novo-gruppen særdeles godt, hvilket er en af årsagerne til, at stillingen var meget interessant for mig. Jeg arbejdede eksempelvis for gruppen, allerede inden Novozymes blev skilt ud som et selvstændigt selskab. Jeg går ind i en virksomhedsgruppe, som jeg kender godt i forvejen,« siger Kasim Kutay.

Kasim Kutay bor i dag i London, men vil straks sætte kursen mod København, hvor hans yngste datter og kone senere vil støde til. Han har fra første færd blikket stift rettet mod at fremtidssikre Novo-pengetanken.

»Hvordan bliver Novo A/S endnu dygtigere? Hvad kan vi gøre anderledes? Skal vi investere mere eller mindre? Det handler om at formulere den rigtige strategi for de næste ti år,« siger Kasim Kutay.

Så din vigtigste opgave bliver at formulere en strategi for, hvordan Novo A/S skal tackle de næste ti år?

»Det er en opgave, som jeg har givet mig selv. Når jeg kigger et år frem, så er det vigtigste for mig at finde ud af, om vi skal fortsætte med mere af det samme, eller om vi skal gøre tingene anderledes. Jeg har ikke svarene på de spørgsmål endnu, men det får jeg,« siger den nyudnævnte Novo-chef.

Kasim Kutay har sin første arbejdsdag som direktør i Novo A/S den 1. september.