Novos pengetank investerer milliarder i tysk medicinalhåb

Fonden Novo A/S, smider milliardbeløb efter tysk medicinalfirma. Det sker kun en uge efter de smed 8,7 milliarder i dansk Coloplast-konkurrent.

Novo Fondens nye direktør, Kasim Kutay Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

Pengene sidder løst i Novo A/S for tiden. Nu investerer fonden igen i et stort beløb i virksomheder.

I dag blev det offentliggjort, at pengetanken smider 250 millioner euro eller omtrent 1,8 milliarder danske kroner efter det tyske medicinalfirma Synlab. Novo A/S ejer derfor nu 20 procent af aktierne i virksomheden.

Bartl Wimmer, der er ceo for Synlab, er i dag en glad mand. Han udtaler følgende i en pressemeddelelse:

»Jeg er meget glad for, at Novo har besluttet at øge sin ejerandel i SYNLAB. Deres engagement som investor har vist sig at være meget frugtbar. Ud over sin dybe ekspertisei sundhedssektoren, understøtter Novo også vores vækstbane gennem betydelig finansiel opbakning. Den fornyede investering demonstrerer det høje niveau af tillid, Novo sætter i SYNLABs fremtidige udvikling og vores evne til at vokse som forretning.«

Michael Shalmi har ansvaret i Novo A/S, når det drejer sig om store investeringer. Han fortæller, at det blandt andet er Synlabs know-how, der har fået fonden til at øge dens ejerandel.

»Kort efter vi konverterede vores første investering i Synlab til aktier, har vi besluttet at øge vores ejerandel yderligere, da vi er meget overbeviste om udsigterne for denne investering. Synlab er en af Europas førende udbydere af laboratorieydelser og er en af vores benchmark-investeringer i markedet førende, rentable life-science virksomheder.