Nordnet: Børsnotering af KMD kommer ikke til at ske i 2017

KMD har tidligere været et godt bud på en børsnotering på Nasdaq i København i 2017, men en række faktorer gør det ikke længere sandsynligt med en børsintroduktion i år, mener Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han peger blandt andet på, at KMD har samme ejere som Nets, nemlig de amerikanske kapitalfonde Bain og Advent.

- Noteringen af Nets har været en katastrofe med kursfald på mere end 20 pct. i en periode, hvor aktierne generelt er steget. En børsnotering skal altid prisfastsættes med en rabat, og det gør kun forskellen mellem den generelle markedsudvikling og aktiekursen i Nets større. Investorerne vil alt andet lige være tilbageholdende med at købe flere afsuttede børsnoteringsbolcher fra Bain/Advent, skriver Per Hansen i en kommentar.

Samtidig mener han, at investorerne - belært af Nets - ikke vil være villige til at købe sig ind på store incitamentsordninger til ledelsen. Ifølge Per Hansen er KMD's aflønninger slet ikke i kategori med Nets', men ikke desto mindre har der været rygter om store bonusordninger i KMD også.

Per Hansen peger også på, at der i øjeblikket foregår en konflikt mellem KMD og den primære målgruppe, kommunerne.

- Det er ikke et godt børsafsæt og et styrketegn, vurderer Per Hansen i en kommentar.

PRES PÅ PRISERNE

KMD har et ønske om at vokse uden for det kommunale kundeområde, men Per Hansen mener, at potentielle kunder formentlig vil blive afskrækket fra at vælge it- og softwareselskabet på grund af konflikten med kommunerne.

Det vil give mindre fordelagtige priser for KMD, som dermed vil blive mindre attraktiv for investorerne.

- Alle ved, at kommunerne enten vil finde andre leverandører på grund af en brudt tillid, eller at truslen vil få de indgåede kontrakter til at være mindre attraktive for KMD, siger Per Hansen.Han henviser til, at KMD for nylig vandt et udbud hos Skat med en pris, der angiveligt var langt under det næstbedste bud.

- Hvis KMD på trods af blandt andet ovenstående udfordringer alligevel får deres ejeres ja til at blive børsnoteret, vil det skulle ske med en noget større rabat. Det er næppe realistisk, og derfor må det formodes, at ejerne trækker tiden med hensyn til en børsnotering, vurderer Per Hansen.