Nordmænd køber sig ind i dansk købmands-gigant

NorgesGruppen bliver største aktionær i Dagrofa, som leverer varer til kæder som SuperBest og Spar.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skandinavisk Holding har indgået en betinget aftale med med den største norske grossist på dagligvareområdet om at sælge 55 procent af aktierne i Dagrofa: Forudsætningerne for aftalens gennemførelse er dels en vellykket gennemgang af bøgerne, dels at køberen NorgesGruppen får lokket de danske købmænd og supermarkeder i samarbejdet til at blive medejere.

KFI erhvervsdrivende fond fortsætter som medejer. Det fremgår af en meddelelse fra Dagrofa.

"Dagligvarehandel er ikke længere en oplagt strategisk aktivitet for Skandinavisk Holding, hvorfor KFI og vi i nogen tid har arbejdet på at skabe et nyt, stærkt og langsigtet ejerskab bag Dagrofa. NorgesGruppen var allerede i foråret vores foretrukne valg, og vi er glade for, at vi nu er på vej til at skabe netop den løsning," siger bestyrelsesformand Anders Colding Friis, Dagrofa, om baggrunden for aftalen.

Ifølge Dagrofa har man allerede i nogen tid drøftet at invitere købmændene i Spar og SuperBest kæderne ind som medejere af Dagrofa - en model som i forvejen anvendes af den kommende storaktionær NorgesGruppen.

Den nye norske medejer står bag over 2.000 butikker i Norge under navne som Spar, Ultra og Kiwi Minipris, og nordmændene og Dagrofa arbejder i forvejen sammen om det nordiske indkøbssamarbejde United Nordic og det fælles ejerskab af discountkæden Kiwi med 83 discountbutikker i Danmark.