Nordisk Film spytter millioner i svenske spil

Med 100 millioner svenske kroner køber Egmont-koncernen sig ind i svenske Avalanche Studios.

PC-jagtspillet »The Hunter« fra svenske Avalanche Studios, som Nordisk Film nu køber sig ind i, er på rekordtid blevet en succes. Foto: Avalanche Studios Fold sammen
Læs mere

Nordisk Film Games har foretaget sin hidtil største investering ved at skyde 100 millioner kroner i den svenske spiludvikler Avalanche Studios, der laver computerspil til PC og spillekonsollerne Playstation og Xbox.

Dermed vil Avalanche Studios, der er et af Nordens førende computerspilfirmaer, være bedre polstret til en international satsning. Avalanche Studios står bag spil som »Just Cause«, »Mad Max« og »The Hunter« - sidstnævnte har som PC-spil sikret sig syv millioner registrerede spillere.

Ejerandelen er hemmelig

Hvor stor Nordisk Film Games' ejerandel af selskabet bliver, vil parterne ikke afsløre, men Martin Walfisz, som er seniorpartner hos Nordisk Film Games, siger til det svenske dagblad Dagens Industri, at man normalt går efter 20-49 procent.

Avalanche Studios, der i dag har 270 ansatte i Stockholm og New York, er stiftet i 2003 af Christofer Sundberg og Linus Blomberg, som begge stadig er hovedejere. Selskabet omsatte i 2015-2016 for 247 millioner svenske kroner med et driftsresultat på 4,6 millioner kroner. Med pengene fra Nordisk Film, der ejes af Egmont-koncernen, skal der også ansættes flere.

Avalanche Studios har bevidst fravalgt at producere mobilspil men laver i stedet spil på sin egenudviklede teknologi, Apex (Avalanche Open World Engine).

»Det er fantastisk at have Nordisk Film om bord som partner. Denne investering gør det muligt for os at udvikle selskabet ydeligere og udgive flere computerspil af høj kvalitet,« siger Pim Holfve, der er administrerende direktør i Avalanche Studios.

Årets anden investering

Nordisk Film oprettede i 2016 Nordisk Film Games for netop at investere i nordiske computerspilvirksomheder. I januar købte Nordisk Film Games sig ind for ti millioner kroner i danske Flashbulb Games. Investeringen i Avalanche Studios er den anden, og der er ifølge selskabet flere på vej.

»Det nordiske spilmarked er i vækst, og computerspil ligger godt til Nordisk Film - vi har stor erfaring med at arbejde med kreative mennesker, kommercialisere et kreativt produkt og udvikle rettigheder,« siger Mikkel Weider, direktør for Nordisk Film Games.

Den danske spilbrancheforening Interactive Denmark forventer, at danske spilfirmaer i løbet af de næste tre år vil fordoble salget, så den samlede omsætning vil blive på henved 2,5 milliarder kroner. Målet er, at også eksporten og antallet af ansatte vil være det dobbelte om to-tre år.