Nordea-boss: Kan have truffet flyttebeslutning inden sommer

For at undgå skattemæssige ulemper i Sverige er storbanken Nordea godt i gang med at undersøge mulighederne for at flytte til et af nabolandene, og en beslutning kan falde allerede inden sommer.

Nordea's CEO Casper von Koskull Fold sammen
Læs mere
Foto: TT NEWS AGENCY

Det fortæller Casper von Koskull, der er koncernchef i Nordea, på en telekonference oven på torsdagens regnskab for første kvartal, hvor flytteovervejelserne også er blevet nævnt i samme forbindelse.

- Vi vil have en stor og vidtrækkende undersøgelse, som gerne skal foregå hurtigst muligt. Jeg vil gerne kunne sige, at vi har truffet en beslutning inden sommer, men det er ikke til at sige med sikkerhed, lyder det fra Casper von Koskull.

Årsagen til at afsøge en anden adresse til storbankens hovedkvarter, der i øjeblikket ligger i Stockholm, skal findes i, at den svenske regering barsler med en ny afgift på finanssektoren, der skal polstre statskassen til fremtidige bankkriser.

Nordea har været en højlydt modstander af disse planer, og derfor er Danmark og Finland i overvejelserne omkring en mulig flytning.

På torsdagens telekonference understreger Casper von Koskull, at storbanken som sådan ikke har set sig ond på den svenske regering på trods af sin modstand over de planlagte stramninger i landet.

- Det er ikke os mod regeringen. Den skal jo lave sin politik. Men vi er en multinational bank, og vi skal gerne kunne agere i et fair marked med lige konkurrencevilkår, ligesom vi har brug for noget forudsigelighed.

- Hvis vi kan få lov til at konkurrere på lige og fair vilkår med andre, så vil jeg være glad og tilfreds, siger Casper von Koskull.