Mobilen til de fummelfingrede

En nødknap der fluks ringer familiemedlemmerne op og en ekstra høj ringetone. Det er blot et par af fiduserne ved en ny mobiltelefon uden alt for mange dikkedarer til de ældre og mindre teknik-kløgtige.

Mobilen er måske nok blevet hver mands eje, men den er endnu langt fra hver mands bedste ven, skriver den svenske nyhedstjeneste e24.

Derfor har det østrigske firma Emporia skabt mobiltelefonen Life primært til folk over 55 år eller til de, som blot har mindre teknisk snilde.

Og på mange måder har de tænkt helt rigtigt, skriver e24 i en anmeldelse af seniormobilen. Store knapper, få unødige funktioner og en stor letlæselig skærm.

Ringelyden kan sættes betydeligt højere end på almindelige mobiler, og højtalersystemet kan kobles sammen med et høreapparat.

Dertil kommer en rød hjerteformet nødknap på bagsiden af mobilen, hvor det er muligt at lægge fem telefonnumre ind til venner og familie. Ved et tryk på knappen, ringer telefonen op til det første nummer på listen. Svarer vedkommende ikke, ringer telefonen automatisk til den næste på listen.

Den som svarer på nødopkaldet, skal holde svarknappen inden i et minut ellers ringer telefonen til den næste på listen - det hindrer at en telefonsvarer ødelægger konceptet.

Seniormobiler har endnu ikke fået deres store gennembrud i Skandinavien, men i Centraleuropa sælger ti tyske hjemmesider mobiler til ældre.

I Danmark kan Life-mobilen købes via Internetsiden mobiludsalg.dk til 1.999 kroner. Mobiludsalg.dk har også forretning i Søborg.

Seniormobilen kommer på det svenske marked i februar, hvor telekæden Telia vil stå for salget. Telia i Danmark oplyser, at de først vil se, hvordan salget går i Sverige, før de beslutter, om de vil sælge den i de danske butikker.

Emporia har tidligere udviklet mobiltelefoner til både Nokia og Siemens, mens Life er det første produkt, som virksomheden selv har tænkt sig at udvikle til en hel serie af telefoner til de ældre og mindre teknikvante mennesker, skriver e24.