Microsoft næsten klar med Internet Explorer 8

Den sidste afprøvningsfase for Microsofts Internet-program er indledt. Det skal forsøge at vinde tabt terræn tilbage.

En ny udgave af Internet Explorer er næsten klar fra Microsoft. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
En helt ny udgave af Internet-programmet Internet Explorer fra IT-giganten Microsoft er ved at være på trapperne.

Internet Explorer 8 er nu lagt ud til den sidste test, før det bliver frigivet til almindelig brug. Dermed håber Microsoft at vinde noget af det tabte terræn tilbage, som konkurrenter som især Firefox har erobret fra Microsoft. En ny måling viste forleden, at Microsofts markedsandel for første gang er på under 70 procent. Nu er det altså syv af ti viste Internet-sider, som ses gennem Internet Explorer.

Internet Explorer 8 bliver indbygget i Windows 7, efterfølgeren for Microsofts computerstyresystem Windows Vista. Windows 7 ventes at blive solgt fra 2010.

I nyt design

Internet Explorer 8 har fået redesignet sin topmenu, og man kan desuden selv vælge, hvilken søgetjeneste man ønsker som standard - hvilket EU tidligere har været efter Microsoft for at få gennemført. Desuden er der kommet et søgefelt til Windows Live Search samt ikoner til flere af Microsofts Live-tjenester.

Og klikker man på pilen i adresselinien, får man nu både de seneste adresser, lidt af historikken og et udvalg af ens favoritter/bogmærker. Endelig er der lagt en beskyttelse mod »kliknapning« ind, en ondsindet teknik, som skal lokke Internet-brugere til at afgive personlige oplysninger eller få installeret skjulte programmer, mens de klikker på tilsyneladende uskyldige netsider.

Mange bruger stadig version 6

Microsoft slås stadig med, at rigtigt mange ikke har opgraderet deres Internet Explorer siden version 6, hvis udvikling stod i stampe i mange år og dermed gav plads til, at konkurrenterne kunne tage têten og få solidt fodfæste som alternativer til Internet Explorer, der i årevis har været indbygget i Windows, når man købte computer.

Internet Explorer 8 kan installeres på Windows XP, Windows Vista og Windows Server 2003 og 2008.