Mærsk klapper i om hemmeligt stort forlig

A.P. Møller-Mærsk har i første kvartal måttet betale et stort beløb i et forlig på grund af en sag i olieforretningen Maersk Oil. Men til hvem, hvorfor og hvor meget - det er alt sammen hemmeligt.

Nils Smedegaard Andersen, topchef, A.P Møller-Mærsk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

»Gruppens pengestrømme fra driften blev, ud over det lave overskud, ramt af et engangsforlig i en strid i Maersk Oil«, skriver Mærsk i regnskabet.

Nils Smedegaard Andersen, topchef i A.P. Møller-Mærsk, lukkede en anelse mere ud på en telekonference for dansk presse efter regnskabet.

»Der var et forlig, som ikke gik vores vej - det har ikke påvirket resultatet, men pengene skulle betales (i første kvartal, red.)«, sagde Nils Smedegaard, hvilket indikerer, at sagen tidligere har været indregnet som et tab i resultaterne.

Pengestrømmene i Maersk Oil dykkede til et minus på 172 mio. dollar i første kvartal og var derfor 277 mio. dårligere end i samme kvartal sidste år.

Men driften i divisionen, hvor bundlinjen faldt med 236 mio. dollar til et lille underskud, har også haft en negativ effekt på udviklingen i pengestrømmene set mod sidste år.

Uanset det var forliget stort nok til at påvirke gruppens samlede pengestrømme, bekræfter Mærsk-gruppens pressekontor - uden at ville give yderligere detaljer om nogen aspekter af sagens omfang, karakter eller forhistorie.

I en efterfølgende telekonference indikerede Mærsk-topchef Nils Smedegaard, at sagen i sig selv var skyld i de negative pengestrømme i Maersk Oil.

»Vi havde et forlig i en strid, som betyder, at pengestrømmene fra driften blev negativ«, sagde Nils Smedegaard på en telekonference for analytikere og investorer.

Mærsk-gruppens samlede pengestrømme fra driften faldt til et lille plus på 250 mio. dollar i første kvartal fra et plus på 1950 mio. dollar i de første tre måneder af 2015.