Mærsk-aktien klarede sig bedst i eliteindeks i april

Med et afkast på næsten 10 pct. i april ser A.P. Møller Mærsk-aktien ud til at blive månedens højdespringer i et stigende C20 Cap-indeks. Det viser en opgørelse fra Spar Nord fredag eftermiddag på den sidste handelsdag i april.

Med et afkast på næsten 10 pct. i april ser A.P. Møller Mærsk-aktien ud til at blive månedens højdespringer i et stigende C20 Cap-indeks. Det viser en opgørelse fra Spar Nord fredag eftermiddag på den sidste handelsdag i april. (Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stigningen betyder i kroner og ører en samlet kursgevinst for aktionærerne i A.P. Møller Mærsk på mere end 10 mia. kr., og dertil kommer udbyttebetaling i april til aktionærerne.

Efter udviklingen i april og udbetaling af udbytte er markedsværdien på A.P. Møller Mærsk vokset med hele 10,3 mia. kr. Det sker efter en periode, hvor aktien har været igennem store udsving i takt med udviklingen i olieprisen.

Mærsk B handles fredag eftermiddag i kursniveauet 9100 kr. svarende til et afkast på 9,6 pct. i månedens løb. Men trods stigningen i april er prisen på en A.P. Møller Mærsk-aktie kun omkring det halve af, hvad prisen var for et år siden.

»I modsætning til flere andre C20-selskaber har Mærsk ikke aflagt regnskab endnu, så forklaringen på kursudviklingen i april skal først og fremmest findes i den stigende oliepris,« siger aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen i opgørelsen.

»I den forløbne måned er olieprisen steget markant med næsten 20 procent, og samtidig er raterne for fragt af containere steget, om end fra et meget lavt niveau. Det er umiddelbart godt nyt for Mærsk-aktionærerne, men der er stadig meget lang vej til sidste års kursniveauer, og udfordringerne for selskabet er langt fra forsvundet,« fortsætter han.

Jyske i modsat retning

Bundproppen i april i eliteindekset over kursudviklingen tegner Jyske Bank sig for. Efter et kursdyk på mere end 10 pct. handles Jyske Bank-aktien fredag eftermiddag i omkring 266 kr.

»Jyske Bank har i april leveret et regnskab, der på afgørende områder som nettorenteindtægter, gebyrer og nedskrivninger på udlån skuffede investorerne. Og selv om bundlinjen isoleret set faktisk overraskede positivt, så var det ikke nok til at opveje skuffelserne, og investorerne har sendt aktien ned med omkring 6 pct. siden regnskabsoffentliggørelsen,« uddyber Mikkel Duus-Hansen.

I alt ti selskaber i C20-indekset ser fredag eftermiddag ud til at klare sig positivt igennem måneden, mens ni selskaber falder. Samlet set ligger indekset til en stigning på knap 1,3 pct.