Mærsk-arving udfordres i slæbebådsforretning

Slæbebådsforretningen Svitzer udfordres af svage markeder, så forretningens topchef og Mærsk-arving Robert Uggla må kæmpe hårdt for at vende udviklingen, ellers kan det betyde frasalg, vurderer Nordea.

Robert Mærsk Uggla Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Børsen.

Svitzers regnskab for 2014 viser et fald i den underliggende indtjening på 40 pct. og nedskrivninger af værdien på australske aktier til 2 mia. kr. Det seneste år har Robert Uggla måtte afskedige 10 pct. af de ansatte i Europa og Australien og frasælge et betydeligt antal slæbebåde.

- Svitzer henter hovedparten af sin omsætning i Europa og Australien, hvor væksten er lav. Vi står overfor et par udfordrende år, hvor vi på samme tid skal skære i omkostningerne og trænge ind på nye markeder, udtaler Robert Uggla til Børsen.

Robert Uggla overtog posten som topchef i 2007, da udsigterne var særdeles positive. Men mod forventning har selskabet i dag at gøre med et begrænset marked, hvor driftsomkostningerne oveni er steget.

I følge senioranalytiker Stig Frederiksen fra Nordea bør Robert Uggla have travlt med at vende udviklingen for at undgå, at Mærsk-ledelsen skiller sig af med forretningen.

- Svitzer fylder kun 2 pct. af Mærsk-gruppens samlede omsætning. Så hvis topledelsen vurderer, at slæbebådsmarkedet ikke vil rette sig nævneværdigt, vil man utvivlsomt overveje at sælge Svitzer for at strømline forretningen, vurderer Stig Frederiksen over for Børsen.

/ritzau/FINANS