Lundbecks alkoholpille kritiseres af eksperter

Lundbecks nye alkoholpille Selincro møder skarp kritik fra to alkoholeksperter, der blandt andet anklager behandlingen for ikke at være ny eller bedre virkende end eksisterende medicin.

Foto: Lundbeck
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Der er ikke dokumentation for, at Selincro er bedre end anden medicinsk behandling, som allerede er på markedet, inkl. Naltrexon med lignende virkningsmekanisme, udtaler Ulrik Becker, overlæge ved Hvidovre Hospital og professor ved Statens Institut for Folkesundhed ved Syddansk Universitet, til Jyllands-Posten.

Han peger på, at både Selincro og Naltexon virker ved at påvirke hjernens belønningscenter og derigennem mindske afhængigheden af alkohol.

Ifølge Lundbeck vil Selincro kunne nå et topsalg på 2,5 mia. kroner, men den vurdering mødes af skepsis af Mikael Jakshøj, der er direktør i Fonden Lænke-ambulatorierne, der specialiserer sig i behandling af alkoholafhængige.

- Vi har kendt stoffet i årtier, og indtil nu er det ikke bevist, at man kan bruge det ved at tage det, når man f.eks. skal ud og vil blive udsat for fristelsen til at drikke for meget. Derfor er jeg skeptisk, udtaler Mikael Jakshøj til Jyllands-Posten.