Lundbeck igen til bunds blandt aktierne

Lundbeck kæmper torsdag morgen stadig for at finde sine ben efter onsdagens store nedjustering.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktien er igen C20s langsomste aktie og lider under en lang række analytikernedjusteringer i kølvandet på skuffelsen. Det sker i et marked, der samtidig er på hælene.

De finanspolitiske forhandlingerne i Washington trækker ud, og markedet må derfor fortsat tage højde for, at USA's økonomi kan blive ramt af recession næste år. Det vil ske, hvis ikke politikernes enes om, at annullere automatiske skattestigninger og offentlige besparelser for 600 mia. dollar fra og med nytår.

C20-indekset falder 0,1 pct. til 492,96 og ligger dermed på linje med de store europæiske indeks i Frankrig, Tyskland og England, hvor faldene er i størrelsesordenen 0,1-0,3 pct.

Lundbecks aktionærer må lægge kind til flere klø efter onsdagens nedjustering af forventningerne til 2013 og 2014. Aktien falder yderligere 1,2 pct. til 81,15 kr. efter et fald på 15 pct. onsdag.

Credit Suisse har nedjusteret selskabet fra ”outperform” til ”neutral” og skåret sit kursmål med 27 pct. til 95 kr. Nordea har skåret sit kursmål til 84 kr. fra 108 kr. og gentaget anbefalingen "hold", mens Société Générale er endnu mere negativ på aktien, og sænker anbefalingen til "sælg" fra "hold" med et nyt kursmål på 77 kr. Danske Bank har sænket Lundbeck til "hold" fra "køb", og Handelsbanken har sænket til "akkumuler" fra "køb".

I bunden af C20 er også NKT og A.P. Møller - Mærsk, der begge falder 0,7 pct. til kurserne 201,5 og 43.000. I toppen af C20 ligger Vestas med en stigning på 2 pct. til 34,69 kr.

Danske Bank falder 0,1 pct. til 96,70 kr. Banken er i overskrifterne, efter bankens ordførende direktør, Eivind Kolding, i en kronik i torsdagens Politiken siger undskyld for storbankens "fartblinde" kurs op til 2008.

Blandt sidepapirerne stiger Ambu 2,8 pct. til 149 kr., efter et stort opkøb i USA. Ambu overtager amerikanske King Systems for 120 mio. dollar, og der er ifølge Ambus administrerende direktør Lars Marcher tale om to selskaber, der passer som hånd i handske.

- Det er sjældent, at man finder en virksomhed, der passer så godt ind. Vi har fået produktion i USA, som vi altid gerne har villet have, vi fordobler omsætningen i USA med et slag, vi får rigtig god mulighed for at optimere salgsorganisationen med flere sælgere om bord. Og så er Europa, hvor vi i forvejen er rigtig stærke, ikke et sted, som King Systems tidligere har fokuseret særlig meget på. Det giver en masse gode synergier på salgssiden og på distributionen, siger Ambu-direktøren til Ritzau Finans.

Sparekassen Lolland stiger 5,2 pct. til 7,15 kr. under meget lav omsætning. Der er handlet 10 aktier. Banken nedjusterede onsdag kort før lukketid sine forventninger til basisindtjeningen for 2012 til 85-90 mio. kr. fra tidligere 100 mio. kr. som resultat af faldende udlånsvolumen, der har ramt rente- og gebyrindtægterne. Aktien nåede ikke at blive handlet efter meddelelsen onsdag.

Flügger stiger 0,6 pct. til 322 kr. Malervarekoncernen leverede efter lukketid onsdag et regnskab og en opjustering af sine omsætningsforventninger til 2012/13. Omsætningen ventes nu at lande ”lidt højere” end den tidligere udmeldte forventning på 1850 mio. kr. Driftsresultatet (EBIT) ventes fortsat at lande mellem 80 og 100 mio. kr. Regnskabet for andet kvartal viste en pæn vækst i omsætning og resultatet år til år.

Generelt er der torsdag mulighed for ekstra aktivitet, fordi det er sidste mulighed for at få værdipapirer ind og ud af regnskabsbøgerne for 2012. Aktierne handler med valør tre børsdage frem og torsdag er derfor sidste handelsdag med valør i 2012.