Lundbecks skizofreni-behandling til godkendelse i EU

Danske Lundbeck har sammen med japanske Otsuka Pharmaceuticals fået accepteret registreringsansøgningen til godkendelse af stoffet aripiprazol hos det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA). Det oplyser Lundbeck i en pressemeddelelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stoffet, der bærer det mundrette navn "aripiprazol depotformulering", er en langtidsvirkende dopamin-agonist, og EMA har netop accepteret Lundbecks ansøgning om tilladelse til brug af stoffet som en månedlig injektion. Godkendes aripiprazol depotformulering, vil det bruges til at forebygge tilbagefald hos patienter med skizofreni.

- Langtidsvirkende behandlinger er ved at blive førende i behandlingen af psykiske sygdomme, og jeg glæder mig meget over, at vi nu også har indsendt en ansøgning for dette produkt til godkendelse i Europa. Godkendes aripiprazol depotformulering, vil det tilbyde de kliniske egenskaber fra oral aripiprazol i en formulering, som er tilpasset patienter, som har svært ved konsistent at tage deres medicin, siger Anders Gersel Pedersen, koncerndirektør for forskning og udvikling i Lundbeck.

Aripiprazol er fortsat i gang med godkendelsesprocessen i USA, efter at stoffet blev afvist i første omgang på grund af usikkerhed om en tredjepartsleverandør af sterilt vand.

/ritzau/FINANS